fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La senyalitzaci贸 a Benicarl贸 de la cru茂lla de l’avinguda de Iecla amb Francisco Pizarro compleix criteris estrictes de seguretat vial

La senyalitzaci贸 a Benicarl贸 de la cru茂lla de l’avinguda de Iecla amb Francisco Pizarro compleix criteris estrictes de seguretat vial

El pintat de roig del paviment de la cru茂lla dels carrers de Iecla amb Francisco Pizarro est脿 avalada per la sinistralitat registrada. L’Ajuntament no descarta implantar aquest tipus de senyalitzaci贸 en altres punts de la ciutat on es produeixen altes taxes d’accidents.

El regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, i el cap de la Policia Local, Agust铆n Parra, han explicat avui que la cru茂lla del carrer de Francisco Pizarro amb l’avinguda de Iecla 茅s un dels punts perillosos de l’entramat vial de la ciutat. El diagn貌stic dels responsables de seguretat at茅n a l’alt nombre d’accidents que es produeixen en la conflu猫ncia dels dos carrers.

El repintat de roig del paviment a la cru茂lla i la instal路laci贸 d’un senyal de STOP al carrer de Francisco Pizarro 芦ni 茅s una idea estramb貌tica ni una mesura improvisada. Es tracta d’una soluci贸 molt meditada que busca la seguretat dels vianants, dels conductors, dels motociclistes i dels ciclistes禄, ha subratllat el regidor de Policia.

Ximo Bueno ha dit tamb茅 que tot i que existeixen altres solucions econ貌micament m茅s costoses, la estrat猫gia aplicada en aquest cas 芦茅s barata, t猫cnicament senzilla i r脿pida d’executar禄.

El regidor de Policia i Seguretat ha explicat que si la soluci贸 aplicada en aquest punt d贸na el resultat esperat 芦podria implantar-se en altres focus conflictius禄. Bueno ha fet una crida als ciutadans per tal que 芦moderen la velocitat, siguen respectuosos amb els senyals de tr脿nsit , i es comporten conscientment quan circulen per Benicarl贸. Si tots adopt脿rem aquesta actitud -ha dit- no seria necessari aplicar aquest tipus de mesures禄, ha sentenciat.

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Agust铆n Parra, ha explicat que la velocitat m脿xima en aquest vial de 3 metres d’amplada 茅s de 30 quil貌metres per hora. Tot i aquesta restricci贸, el limit 茅s superat 脿mpliament per molts automobilistes i motociclistes. El fet, constatat per la Policia Local en nombroses ocasions, ha aconsellat 芦el canvi del color del paviment per a millorar la visibilitat i reduir la sinistralitat禄.

El cap de la Policia Local ha remarcat que tots els elements de senyalitzaci贸 vial de la cru茂lla, com el senyal de STOP, el pas de vianants i ara el repintat del paviment, 芦compleixen amb la normativa de tr脿nsit禄.

Respecte a la pol猫mica generada en les xarxes socials sobre el tipus de pintura emprada, Parra ha explicat que es tracta d’un producte 芦espec铆fic per a pintura vial禄. En qualsevol cas -ha afegit- si es detectara algun problema de falta d’adher猫ncia a les rodes quan el paviment est脿 humit, es procediria a buscar una soluci贸 immediata禄.

El cap de la Policia i el regidor de Seguretat han insistit en qu猫 芦les mesures portades a terme per la Policia Local i les estrat猫gies aplicades en els 煤ltims anys han aconseguit reduir la sinistralitat vial a Benicarl贸 en un 50%. El treball, per tant, est脿 donant un bon fruit禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.