fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La senyalització a Benicarló de la cruïlla de l’avinguda de Iecla amb Francisco Pizarro compleix criteris estrictes de seguretat vial

La senyalització a Benicarló de la cruïlla de l’avinguda de Iecla amb Francisco Pizarro compleix criteris estrictes de seguretat vial

El pintat de roig del paviment de la cruïlla dels carrers de Iecla amb Francisco Pizarro està avalada per la sinistralitat registrada. L’Ajuntament no descarta implantar aquest tipus de senyalització en altres punts de la ciutat on es produeixen altes taxes d’accidents.

El regidor de Policia i Seguretat, Ximo Bueno, i el cap de la Policia Local, Agustín Parra, han explicat avui que la cruïlla del carrer de Francisco Pizarro amb l’avinguda de Iecla és un dels punts perillosos de l’entramat vial de la ciutat. El diagnòstic dels responsables de seguretat atén a l’alt nombre d’accidents que es produeixen en la confluència dels dos carrers.

El repintat de roig del paviment a la cruïlla i la instal·lació d’un senyal de STOP al carrer de Francisco Pizarro «ni és una idea estrambòtica ni una mesura improvisada. Es tracta d’una solució molt meditada que busca la seguretat dels vianants, dels conductors, dels motociclistes i dels ciclistes», ha subratllat el regidor de Policia.

Ximo Bueno ha dit també que tot i que existeixen altres solucions econòmicament més costoses, la estratègia aplicada en aquest cas «és barata, tècnicament senzilla i ràpida d’executar».

El regidor de Policia i Seguretat ha explicat que si la solució aplicada en aquest punt dóna el resultat esperat «podria implantar-se en altres focus conflictius». Bueno ha fet una crida als ciutadans per tal que «moderen la velocitat, siguen respectuosos amb els senyals de trànsit , i es comporten conscientment quan circulen per Benicarló. Si tots adoptàrem aquesta actitud -ha dit- no seria necessari aplicar aquest tipus de mesures», ha sentenciat.

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Agustín Parra, ha explicat que la velocitat màxima en aquest vial de 3 metres d’amplada és de 30 quilòmetres per hora. Tot i aquesta restricció, el limit és superat àmpliament per molts automobilistes i motociclistes. El fet, constatat per la Policia Local en nombroses ocasions, ha aconsellat «el canvi del color del paviment per a millorar la visibilitat i reduir la sinistralitat».

El cap de la Policia Local ha remarcat que tots els elements de senyalització vial de la cruïlla, com el senyal de STOP, el pas de vianants i ara el repintat del paviment, «compleixen amb la normativa de trànsit».

Respecte a la polèmica generada en les xarxes socials sobre el tipus de pintura emprada, Parra ha explicat que es tracta d’un producte «específic per a pintura vial». En qualsevol cas -ha afegit- si es detectara algun problema de falta d’adherència a les rodes quan el paviment està humit, es procediria a buscar una solució immediata».

El cap de la Policia i el regidor de Seguretat han insistit en què «les mesures portades a terme per la Policia Local i les estratègies aplicades en els últims anys han aconseguit reduir la sinistralitat vial a Benicarló en un 50%. El treball, per tant, està donant un bon fruit».

Leave a Reply

Your email address will not be published.