fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La signatura de l’acta de replanteig certifica l’inici de les obres del col·legi Regina Violant després d’una dècada en barracons

La signatura de l’acta de replanteig certifica l’inici de les obres del col·legi Regina Violant després d’una dècada en barracons

L’empresa s’instal·larà en el solar en els pròxims dies.

Els tècnics municipals i autonòmics han signat aquest matí l’acta de comprovació del replanteig que determina, des d’avui, la data d’inici del termini d’execució per a la construcció del col·legi Regina Violant d’Almassora. La signatura ha tingut lloc sobre el solar de l’antic camp de futbol de la Garrofera, l’emplaçament on s’alçarà el centre educatiu.

Tal com han indicat els tècnics, aquest tràmit suposa que des d’avui comença a descomptar el termini d’execució de 18 mesos dels treballs. En aquest sentit, la Generalitat Valenciana ha notificat l’avanç a l’adjudicatària de les obres, l’empresa valenciana Torrescámara i cia. S.A., que s’ha compromès a visitar la zona en els pròxims dies per a instal·lar les casetes de material i eines i començar els treballs després dels mesuraments topogràfics realitzats a l’inici de l’any.

A la signatura de l’acta han assistit aquest matí els directors d’obra, la directora d’execució d’obra, el coordinador de seguretat i salut i dos responsables de la Conselleria d’Educació i la Conselleria d’Obres Públiques, les delegacions de la Generalitat Valenciana implicades en el projecte.

Aquest té un pressupost de 5.169.399,62 euros amb càrrec a les arques autonòmiques per a definir un col·legi de tres línies educatives formades per 9 unitats d’Infantil, 18 de Primària i un menjador escolar, un projecte dissenyat pels tècnics municipals per a afrontar una construcció pendent des de l’estiu de 2006.

La signatura de l’acta de replanteig es produeix 10 dies després que l’Ajuntament d’Almassora rebera la notificació amb la designació dels tècnics municipals com a responsables de la direcció d’obra, un nomenament signat pel secretari autonòmic, Miguel Soler, que suposava el principi de la fi a una dècada d’activitat en barracons. Aquest tràmit, al seu torn, va tenir lloc després de rebre el beneplàcit del Consell a l’informe elaborat per Intervenció per a la Direcció General de Pressupostos que confirmava la solvència econòmica municipal per a exercir aquestes funcions.

Per a l’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, “avui comença el compte arrere dels 18 mesos que duraran les obres perquè els nostres xiquets puguen, per fi, estudiar en condicions dignes, com hauria d’ocórrer sempre”. En la mateixa línia s’ha manifestat la regidora d’Educació, María José Tormo, qui ha lamentat “el bloqueig del Partit Popular durant 10 anys a les obres que més necessitava Almassora per sobre de qualsevol altra inversió”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.