fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La tercera revisi贸 rebaixa els valors cadastrals de Castell贸 un 18% des de 2017

La tercera revisi贸 rebaixa els valors cadastrals de Castell贸 un 18% des de 2017

Marco destaca que el descens repercutir脿 en una altra baixada de l’IBI i d’altres impostos com l’IRPF, plusv脿lues i successions.

La tercera revisi贸 cadastral sol路licitada per l’Ajuntament de Castell贸 a la Ger猫ncia Territorial del Cadastre per a l’any 2020 i aprovada recentment per Consell de Ministres implica un descens acumulat del 18% dels valors cadastrals dels immobles urbans des de 2017. Es tracta de la tercera revisi贸 consecutiva que demana l’alcaldessa, Amparo Marco, per a atenuar l’impacte de la contribuci贸 urbana en la ciutadania, ja que l’import del valor cadastral repercuteix en la factura final de l’Impost sobre B茅ns immobles (IBI).

L’alcaldessa explica que amb aquesta petici贸 el Govern municipal cerca compensar l’efecte de la pon猫ncia de valors aprovada en 2012, en ple boom immobiliari, que va fixar uns alts preus fiscals per a l’habitatge. “Una mesura que demostra la sensibilitat d’aquesta corporaci贸 amb la realitat econ貌mica de les fam铆lies castellonenques”, ha indicat. Marco ha apuntat que Castell贸 茅s una de les tres 煤niques capitals de prov铆ncia d’Espanya on baixar脿 l’impost en 2020, que afectar脿 tamb茅 altres impostos de car脿cter nacional.

Aix铆, el regidor d’Hisenda, David Donate, apunta que el valor cadastral “no sols afecta a l’import que hem de pagar en el rebut de l’IBI, sin贸 tamb茅 a impostos de car脿cter nacional com l’IRPF, plusv脿lues, transmissions patrimonials i successions”. En total, el consistori ha estimat que gr脿cies a aquesta nova reducci贸 per a 2020, “dos milions d’euros es quedaran enguany en les butxaques dels i les castellonenques”.

La primera revisi贸 cadastral es va sol路licitar en 2017, una vegada passats els cinc anys que exigeix la legislaci贸 des que es va realitzar l’煤ltima pon猫ncia de valors (en 2012) i despr茅s de la sol路licitud pr猫via municipal, un requisit tamb茅 perqu猫 es puga aprovar una actualitzaci贸 dels valors cadastrals.

D’aquesta manera, un immoble real de Castell贸 el valor cadastral del qual en 2017 era de 101.662,60 euros, passar脿 a ser aquest any de 83.455,95 euros, la qual cosa implica una baixada del 18% en aquest per铆ode.

Aquesta tercera revisi贸 sol路licitada per l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, s’aplica des de l’1 de gener d’enguany. “El Govern municipal cerca adaptar la fiscalitat a la realitat econ貌mica de la ciutadania, per aix貌 s’ha demanat aquesta nova rebaixa, per tercer any consecutiu, per a compensar la revisi贸 a l’al莽a que va entrar en vigor l’any 2012, just despr茅s de l’esclat de la bombolla immobili脿ria”, apunta Donate.

D’aquesta forma, per a l’any 2020 s’aplicar脿 un coeficient d’actualitzaci贸 del 0,97, que implica en la pr脿ctica una baixada del 3% del valor cadastral de l’immoble respecte a 2019 i un 18% respecte a 2017.

Aquesta actualitzaci贸 es produeix a sol路licitud dels ajuntaments i suposa una modificaci贸 de la valoraci贸 de l’immoble, la base sobre la qual s’aplica el gravamen fixat per cada ajuntament per al pagament de l’IBI i que, en el cas de Castell贸, “tamb茅 s’ha rebaixat en els 煤ltims anys de govern progressista”, ha apuntat Donate. Aix铆, per a l’exercici 2015 es va fixar un gravamen del 0,7875%; en 2017 es va baixar al 0,7475% i en 2018 al 0,69%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.