fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’aeroport de Castell贸 realitza un simulacre d’accident aeri per a avaluar la seva capacitat de resposta i de coordinaci贸 de mitjans

L’aeroport de Castell贸 realitza un simulacre d’accident aeri per a avaluar la seva capacitat de resposta i de coordinaci贸 de mitjans

El simulacre, que es realitza cada dos anys, inclou l’activaci贸 del Pla Territorial d’Emerg猫ncies de la Generalitat.

L’aeroport de Castell贸 ha realitzat este dimecres un simulacre general d’accident aeri, amb l’objectiu d’avaluar els procediments establerts en el seu Pla d’Autoprotecci贸, aix铆 com de comprovar la capacitat de resposta i coordinaci贸 dels diferents col路lectius, interns i externs, implicats en una emerg猫ncia d’estes caracter铆stiques.

El director general de Aerocas, Joan Seraf铆 Bernat, ha explicat que l’organitzaci贸 del simulacre general d’accident aeri “est脿 recollit en el Pla d’Emerg猫ncies del propi aeroport, que fixa que ha de realitzar-se cada dos anys”.

A m茅s- ha afegit Bernat-, “de manera peri貌dica es duen a terme simulacres d’emerg猫ncia aeron脿utica parcials i sobre pla, amb la finalitat de posar a prova els procediments d’actuaci贸 i coordinaci贸”.

En esta ocasi贸, la recreaci贸 ha girat entorn del cas d’un avi贸, amb 150 passatgers i sis membres de tripulaci贸 a bord, que s’accidenta durant la maniobra d’aterratge, sortint-se de la pista i causant morts i ferits de diversa consideraci贸.

Els primers a acudir a la zona del sinistre s贸n els bombers del Servei d’Extinci贸 d’Incendis de l’aeroport, que procedixen a assegurar la zona i a rescatar als ocupants de l’avi贸 accidentat.

De manera paral路lela, es fita una zona de socors, on es realitza la classificaci贸 dels ferits segons la seua gravetat. Aix铆 mateix, es coordina l’arribada dels mitjans sanitaris que tractaran als ferits m茅s greus i realitzaran els trasllats als diferents hospitals.

Donada la naturalesa del succ茅s, s’activa el Pla Territorial d’Emerg猫ncies de la Generalitat, per la qual cosa la directora de l’aeroport cedeix el comandament de l’operatiu al responsable de l’Ag猫ncia Valenciana de Seguretat i Resposta davant Emerg猫ncies.

Quant a l’atenci贸 a les v铆ctimes, s’ha simulat l’exist猫ncia de ferits de diferent consideraci贸 perqu猫 tots els col路lectius implicats puguin assajar els seus protocols d’actuaci贸 i coordinaci贸. En este cas, no s’ha assajat el procediment a seguir amb morts, que ser脿 objecte d’un altre simulacre parcial espec铆fic.

En l’operaci贸 han participat un centenar de persones de diferents col路lectius, adscrits al propi aeroport i externs. El director de Aerocas ha destacat la import脿ncia que hi hagi “una completa sincronitzaci贸 de les administracions i entitats implicades, a fi de reduir els temps de reacci贸 i de resposta, aix铆 com de minimitzar les conseq眉猫ncies derivades d’una emerg猫ncia a猫ria”.

Respecte als mitjans externs, han intervingut l’Ag猫ncia Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emerg猫ncies, el Servei d’Emerg猫ncies Sanit脿ries de la Generalitat Valenciana, el Consorci Provincial de Bombers, Subdelegaci贸 del Govern, Gu脿rdia Civil i Policia Nacional. A m茅s, s’ha comptat amb la col路laboraci贸 de l’empresa eCube Solutions, que ha cedit una aeronau per a la realitzaci贸 del simulacre.

Despr茅s de l’exercici, s’ha celebrat una reuni贸 de tots els col路lectius amb l’objectiu d’analitzar la seq眉猫ncia d’actuacions i fixar mesures de millora.

Amb el realitzat avui, l’aeroport de Castell贸 compleix amb el calendari de simulacres previst per a aquest any, d’acord amb la normativa de l’Organitzaci贸 d’Aviaci贸 Civil Internacional (OACI) en mat猫ria de planificaci贸 d’emerg猫ncies d’aeroports.

Leave a Reply

Your email address will not be published.