Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Alzira torna a autoritzar les cremes agrícoles

L’Ajuntament d’Alzira torna a autoritzar les cremes agrícoles

Després dels episodis de pluges d’este mes, que han deixat a Alzira prop de 80 litres/m2, la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica ha alçat la prohibició de realitzar cremes agrícoles que estava en vigor des del passat 15 de juliol.

Amb les precaucions que han d’aplicar-se en este tipus de tasques, a partir del pròxim dimarts 1 d’octubre ja es podran realitzar cremes, i des de hui poden de notificar-se presencialment a La Clau o electrònicament.

L’horari de crema permès per a estes tasques serà: quan l’àrea es trobe a menys de 100 metres de zona forestal es pot cremar fins a les 11 del matí. En cas que es trobe a més de 100 metres i fins a 500 metres, fins a les 13.30 hores.

En tot cas, seguix en vigor la prohibició de realitzar cremes agrícoles quan hi haja avís de preemergència 2 i 3, que coneixem com a taronja i roig.

El regidor responsable, Pep Carreres, ha indicat: “Este temps més benigne ens permet avançar els terminis respecte a anys anteriors”.

A més, el regidor ha volgut incidir també en la implantació de la trituració de les restes agrícoles en les parcel·les més pròximes al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella vinculat al Pla de Desenvolupament Rural, subvencionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. Este programa pilot, en marxa des de l’any passat, s’ha portat a terme conjuntament amb la Cooperativa Alzicoop i ha permès evitar les cremes al llarg de l’any en parcel·les pròximes als nostres paratges naturals municipals. “Volem que es consolide este sistema en els pròxims anys, de manera que evitem este factor de risc en un àmbit tan sensible”, assegura Carreres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.