fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Alzira torna a autoritzar les cremes agr铆coles

L’Ajuntament d’Alzira torna a autoritzar les cremes agr铆coles

Despr茅s dels episodis de pluges d’este mes, que han deixat a Alzira prop de 80 litres/m2, la Regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transici贸 Ecol貌gica ha al莽at la prohibici贸 de realitzar cremes agr铆coles que estava en vigor des del passat 15 de juliol.

Amb les precaucions que han d’aplicar-se en este tipus de tasques, a partir del pr貌xim dimarts 1 d’octubre ja es podran realitzar cremes, i des de hui poden de notificar-se presencialment a La Clau o electr貌nicament.

L’horari de crema perm猫s per a estes tasques ser脿: quan l’脿rea es trobe a menys de 100 metres de zona forestal es pot cremar fins a les 11 del mat铆. En cas que es trobe a m茅s de 100 metres i fins a 500 metres, fins a les 13.30 hores.

En tot cas, seguix en vigor la prohibici贸 de realitzar cremes agr铆coles quan hi haja av铆s de preemerg猫ncia 2 i 3, que coneixem com a taronja i roig.

El regidor responsable, Pep Carreres, ha indicat: “Este temps m茅s benigne ens permet avan莽ar els terminis respecte a anys anteriors”.

A m茅s, el regidor ha volgut incidir tamb茅 en la implantaci贸 de la trituraci贸 de les restes agr铆coles en les parcel路les m茅s pr貌ximes al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella vinculat al Pla de Desenvolupament Rural, subvencionat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emerg猫ncia Clim脿tica i Transici贸 Ecol貌gica. Este programa pilot, en marxa des de l’any passat, s’ha portat a terme conjuntament amb la Cooperativa Alzicoop i ha perm猫s evitar les cremes al llarg de l’any en parcel路les pr貌ximes als nostres paratges naturals municipals. “Volem que es consolide este sistema en els pr貌xims anys, de manera que evitem este factor de risc en un 脿mbit tan sensible”, assegura Carreres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.