fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó modifica l’ordenança per garantir la seguretat dels castells inflables

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó modifica l’ordenança per garantir la seguretat dels castells inflables

Estes instal·lacions que són habituals en comunions i festes hauran de comptar amb una declaració responsable i estar homologades per evitar accidents com els que s’han produït en altres municipis.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprovat en ple la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa que fa referencia expedició de documents per obtenir la llicència d’activitats eventuals mitjançant declaració responsable, necessària per a instal·lar els castells inflables “que es munten especialment per a aniversaris, comunions o festes”, tal com ha explicat el regidor d’Hisenda, Javier Ferreres.

Fins ara esta ordenança “recollia que totes les activitats eventuals havien de pagar 150 euros, fora un circ que treu un benefici econòmic o un esdeveniment particular”. Això produïa “una situació injusta i un pagament exagerat, que ara adaptem a la realitat”. Així els particulars hauran d’abonar 30 euros i les entitats sense ànim de lucre queden exemptes.

El principal objectiu d’este canvi és “garantir la seguretat dels usuaris, perquè sobretot són nens i nenes”, ja que en l’últim any “s’han produït accidents amb inflables amb ferits i un mort”. Per això totes les instal·lacions “han de tenir una declaració responsable, la documentació tècnica en regla i assegurances”, requisits que hauran d’acreditar-se en presentar la sol·licitud dintre del termini i en la forma escaient perquè sigui autoritzada.

La modificació s’ha realitzat “comptant amb les aportacions de les empreses locals que es dediquen al lloguer i muntatge d’inflables”, de manera que “evitem l’intrusisme i garantim que tots els castells que s’instal·len a la nostra ciutat estan homologats i compleixen amb la normativa de seguretat”, ha remarcat Ferreres.

En este sentit ha afirmat que com a institució pública “hem de prevenir qualsevol incident”. De fet, esta mesura “no té cap afany recaptatori, perquè hem rebaixat considerablement la taxa, sinó el de prevaler la seguretat i donar legalitat a estes activitats que sobretot ara en època de comunions són habituals”. La Policia Local sancionarà i obligarà a desmuntar totes les infraestructures que s’ajusten a la normativa i no compten amb esta declaració.

Leave a Reply

Your email address will not be published.