fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de l’Alcora sol路licita la declaraci贸 BIC per a la Reial F脿brica del Comte d’Aranda

L’Ajuntament de l’Alcora sol路licita la declaraci贸 BIC per a la Reial F脿brica del Comte d’Aranda

El Consistori ha sol路licitat el suport econ貌mic de Generalitat i Diputaci贸 per a l’execuci贸 de les accions previstes dins del projecte de rehabilitaci贸.

L’Ajuntament de l’Alcora ha fet arribar a la Conselleria de Cultura l’expedient de sol路licitud de declaraci贸 de B茅 d’Inter猫s Cultural de la Reial F脿brica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda. L’Arquitecte T猫cnic, Enginyer d’Edificaci贸 i Doctor en Ci猫ncies, Joaqu铆n Cabrera, ha sigut l’encarregat d’elaborar l’Informe Cat脿leg que s’acompanya a la sol路licitud.

La declaraci贸 de la Reial F脿brica com a BIC 茅s “un pas molt important en el proc茅s de protegir, fer valdre i distingir en la seua justa mesura esta emblem脿tica manufactura”, indica el primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni, V铆ctor Garcia.

La proposta es motiva per la “gran rellev脿ncia” i “l’indubtable inter猫s” de l’immoble en el qual fa quasi 300 anys va comen莽ar a forjar-se la identitat actual de la poblaci贸 alcorina i en el qual va n脿ixer el sector cer脿mic de la prov铆ncia. “No s’entendria la puixan莽a de la ind煤stria taulellera de Castell贸 sense la Reial F脿brica de l’Alcora”, manifesta l’edil. D’altra banda -continua- 茅s “un dels escassos exemples de l’incipient desenvolupament industrial d’Espanya al segle XVIII, i per a莽貌, un element 煤nic del Patrimoni Industrial Valenci脿”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.