fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de l’Alcora sol·licita la declaració BIC per a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

L’Ajuntament de l’Alcora sol·licita la declaració BIC per a la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

El Consistori ha sol·licitat el suport econòmic de Generalitat i Diputació per a l’execució de les accions previstes dins del projecte de rehabilitació.

L’Ajuntament de l’Alcora ha fet arribar a la Conselleria de Cultura l’expedient de sol·licitud de declaració de Bé d’Interès Cultural de la Reial Fàbrica de Pisa i Porcellana del Comte d’Aranda. L’Arquitecte Tècnic, Enginyer d’Edificació i Doctor en Ciències, Joaquín Cabrera, ha sigut l’encarregat d’elaborar l’Informe Catàleg que s’acompanya a la sol·licitud.

La declaració de la Reial Fàbrica com a BIC és “un pas molt important en el procés de protegir, fer valdre i distingir en la seua justa mesura esta emblemàtica manufactura”, indica el primer tinent d’alcalde i responsable de Patrimoni, Víctor Garcia.

La proposta es motiva per la “gran rellevància” i “l’indubtable interès” de l’immoble en el qual fa quasi 300 anys va començar a forjar-se la identitat actual de la població alcorina i en el qual va nàixer el sector ceràmic de la província. “No s’entendria la puixança de la indústria taulellera de Castelló sense la Reial Fàbrica de l’Alcora”, manifesta l’edil. D’altra banda -continua- és “un dels escassos exemples de l’incipient desenvolupament industrial d’Espanya al segle XVIII, i per açò, un element únic del Patrimoni Industrial Valencià”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.