fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola adquireix els terrenys per a crear un aparcament amb més de 800 places

L’Ajuntament de Peníscola adquireix els terrenys per a crear un aparcament amb més de 800 places

Els propietaris cedeixen més de 21.000 m² en la zona de La Cardona per a descongestionar el centre de vehicles i fomentar la mobilitat sostenible.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha signat avui un conveni en virtut del qual la propietat de part d’una finca en la zona de la Cardona passa a cedir-se a l’Administració local, a canvi d’una reserva d’aprofitament urbanístic.

El conveni per a adquirir els terrenys serà efectiu a través de l’aprovació en el pròxim ple municipal. La finca compta amb 21.251m2 dels quals el consistori espera destinar a la creació de places d’aparcament un total de 14.476m2; quedant 6.784m2 per al desenvolupament del vial públic que connectarà l’aparcament amb la platja Nord.
L’àrea d’Urbanisme preveu habilitar al voltant de 800 places d’aparcament per a vehicles, el doble dels que alberga – per exemple – el cèntric aparcament situat en el recinte del Centre d’Estudis.
“Una actuació estratègica que pretén ampliar el nombre de places d’aparcament públic fora del centre, amb bona connexió per a facilitar la mobilitat, evitant la saturació de vehicles en el nucli urbà i suburbà” ha explicat el mateix primer edil, Andrés Martínez.

Inversió que s’emmarca dins del Pla de Sostenibilitat Turística 

L’àrea d’Urbanisme juntament amb l’àrea de Turisme van proposar en el Pla de Sostenibilitat Turística presentat a la Secretaria d’Estat de Turisme en 2021, la inclusió de la creació d’un pàrquing dissuasiu per a descongestionar de trànsit rodat les zones cèntriques i provocar desplaçaments a peu o transport públic des de les noves places d’aparcament fins als punts d’interés turístic.
Aquesta actuació per a la millora de la mobilitat sostenible en la localitat, és una de les que concentra major inversió dins del PST que el Ministeri aprovava per a la ciutat i l’execució de la qual va començar la passada anualitat.
L’objectiu d’aquest pàrquing dissuasiu és facilitar la descongestió del nucli urbà en els períodes de major concurrència, promovent els desplaçaments a peu i transport públic en les zones més cèntriques.
“El Pla preveu que destinarem 1,1 milions d’euros a aquest objectiu” ha explicat la regidora de l’àrea de Turisme, Raquel París, qui ha destacat la importància de “generar noves dinàmiques que permeten facilitar l’aparcament de vehicles i millorar la mobilitat sostenible en les zones de major densitat de trànsit en temporada alta”.
París ha recordat que l’execució del Pla és a tres anys, l’any passat s’arrancava ja des de l’àrea d’Urbanisme la identificació de solars disponibles, l’avaluació de possibilitats per a la seua adquisició, la valoració del marc normatiu per al seu desenvolupament, així com la planificació de la seua execució. Amb l’adquisició dels terrenys, l’Ajuntament ara ha d’executar el projecte de creació de places i la seua connexió amb la platja.

El Pla de Sostenibilitat Turística contempla múltiples inversions en matèria de mobilitat, entre les quals destaca la creació d’aquest nou pàrquing; en matèria de connectivitat, de creació d’experiències turístiques sostenibles, en matèria d’accessibilitat i intel·ligència turística, que s’executaran fins a l’any 2024.

Leave a Reply

Your email address will not be published.