fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Peníscola en ple aprova comprar el Centre d’Estudis

L’Ajuntament de Peníscola en ple aprova comprar el Centre d’Estudis

La Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat, el consistori peniscolà ha donat llum verda.

Després d’anunciar-ho fa diversos mesos i mantindre fa a penes uns dies una trobada en la Direcció General de l’Administració Local de la Generalitat, el consistori peniscolà ha donat llum verda i de manera unànime en el ple municipal, a executar l’opció a compra que té sobre el Centre d’Estudis, espai que té actualment arrendat a una societat estatal de gestió de patrimoni del Govern.

Valorat en més de 4 milions d’euros, la compra suposarà un desemborsament l’any pròxim d’uns 3 milions per a l’Administració local, que ja ha pagat més d’un milió al llarg dels deu anys en què ha liquidat el seu lloguer amb opció a compra.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha explicat que l’Ajuntament està ja valorant les diferents convocatòries públiques i ha confirmat que optarà a fons europeus per a finançar la inversió.

La corporació ha aprovat també en el mateix ple el seu compromís amb un nou conveni amb Generalitat Valenciana per a la rehabilitació, en tres anys, dels edificis amb els quals compta el recinte i que està en desús; amb l’objectiu de centralitzar-hi les dependències de l’Ajuntament. Aquest conveni facilitarà al consistori més de tres milions d’euros per a la reconstrucció dels edificis i, probablement, se subscriu per les dues parts a la fi d’aquest estiu.

En aquesta primera anualitat es preveu licitar la redacció del projecte, per a això l’Ajuntament va aconseguir una aportació de l’administració autonòmica, contemplada ja en el pressupost de 2022, d’un total de 200.000€.

“Recuperarem la totalitat del recinte i retornarem als peniscolans el que ens van arrabassar fins a dues ocasions, per a convertir-lo en un espai al servei de la ciutadania” ha insistit Martínez, que s’ha mostrat molt content per l’acord que està en vies de cristal·litzar, per al qual és requisit indispensable haver aprovat per ple la voluntat d’executar l’opció a compra del recinte per part de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.