fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Pen铆scola en ple aprova comprar el Centre d’Estudis

L’Ajuntament de Pen铆scola en ple aprova comprar el Centre d’Estudis

La Direcci贸 General de l’Administraci贸 Local de la Generalitat, el consistori peniscol脿 ha donat llum verda.

Despr茅s d’anunciar-ho fa diversos mesos i mantindre fa a penes uns dies una trobada en la Direcci贸 General de l’Administraci贸 Local de la Generalitat, el consistori peniscol脿聽ha donat llum verda i de manera un脿nime en el ple municipal, a executar l’opci贸 a compra que t茅 sobre el聽Centre聽d’Estudis, espai que t茅 actualment arrendat a una societat estatal de gesti贸 de patrimoni del Govern.

Valorat en m茅s de 4 milions d’euros, la compra suposar脿 un desemborsament l’any pr貌xim聽d鈥檜ns聽3 milions per a l’Administraci贸 local, que ja ha pagat m茅s d’un mili贸 al llarg dels deu anys en qu猫 ha liquidat el seu lloguer amb opci贸 a compra.

L’alcalde, Andr茅s Mart铆nez, ha explicat que l’Ajuntament est脿 ja valorant les diferents convocat貌ries p煤bliques i聽ha聽confirmat que optar脿 a fons europeus per a finan莽ar la inversi贸.

La corporaci贸 ha aprovat tamb茅 en el mateix ple el seu comprom铆s amb un nou conveni amb Generalitat Valenciana per a la rehabilitaci贸, en tres anys, dels edificis amb els quals compta el recinte i que est脿 en des煤s; amb l’objectiu de centralitzar-hi聽les depend猫ncies de l’Ajuntament. Aquest conveni facilitar脿 al consistori m茅s de tres milions d’euros per a la reconstrucci贸 dels edificis i, probablement, se subscriu per les dues parts a la fi d’aquest estiu.

En aquesta primera anualitat es preveu licitar la redacci贸 del projecte, per a aix貌 l’Ajuntament va aconseguir una aportaci贸 de l’administraci贸 auton貌mica, contemplada ja en el pressupost de 2022, d’un total de 200.000鈧.

“Recuperarem la totalitat del recinte i retornarem聽als peniscolans el que ens van arrabassar fins a dues ocasions, per a convertir-lo en un espai al servei de la ciutadania” ha insistit Mart铆nez, que s’ha mostrat molt content per l’acord que est脿 en vies de cristal路litzar, per al qual 茅s requisit indispensable haver aprovat per ple la voluntat d’executar l’opci贸 a compra del recinte per part de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.