fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt signa un conveni de col·laboració amb la Sareb per a destinar 25 habitatges a lloguer i emergència social

L’Ajuntament de Sagunt signa un conveni de col·laboració amb la Sareb per a destinar 25 habitatges a lloguer i emergència social

L’objecte del conveni, que tindrà una vigència de 4 anys, és destinar habitatges al lloguer social o a l’allotjament de persones en especials circumstàncies de protecció.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha signat este matí un conveni de col·laboració amb Gaspar González-Palenzuela, director de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria S.A., més coneguda com Sareb.

L’acord, que ha sigut aprovat per la Junta de Govern, suposa que la Sareb rebrà una contraprestació mensual per part de l’Ajuntament i cedirà durant un temps determinat l’usdefruit de 25 habitatges situats en el terme municipal de Sagunt destinades a finalitats socials, una xifra que està oberta a augmentar en funció dels resultats d’esta primera iniciativa.

A causa de l’escàs parc d’habitatges municipals per a fer efectiva la funció social, que partix de les necessitats del veïnat del municipi, i que la situació del mercat lliure de lloguer d’habitatges no permet accedir-hi, l’Ajuntament de Sagunt veu la necessitat de disposar d’un mínim parc d’habitatges per a complir amb les polítiques públiques en matèria de protecció de persones en risc d’exclusió social, de dones i altres supòsits de vulnerabilitat.

L’objecte del contracte de cessió, que tindrà una duració de quatre anys prorrogables anualment fins a quatre anys més, és que l’Ajuntament de Sagunt gestione directament els habitatges cedits per al seu lloguer a preus assequibles o bé la cessió de manera gratuïta a persones físiques que complisquen una sèrie de requisits, siguen persones en especials circumstàncies de protecció o en cas d’emergència social.

Darío Moreno ha assegurat que el parc públic d’habitatge «era una prioritat per a l’Equip de Govern i particularment per a l’Alcaldia, ja que durant massa anys ha estat oblidat i per fi podrem començar a gestionar-ho per a garantir el dret a l’habitatge». Moreno ha afirmat que este conveni està motivat pel factor humà, ja que són «famílies amb problemes molt greus d’habitatge». A més ha agraït la labor del regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca, i de la resta de delegacions implicades que faran «d’un habitatge buit una oportunitat perquè una persona o una família puga gaudir d’eixe immoble», al mateix temps que ha fet una crida a entitats bancàries a dur a terme iniciatives similars.

Gaspar González-Palenzuela ha agraït l’acolliment i l’interés per part de la Corporació, ja que este conveni «marca un rècord perquè en estos moments Sagunt és el municipi de la Comunitat Valenciana que més habitatges en cessió d’usdefruit ha rebut per a dedicar-les a habitatge social, alguna cosa que diu molt de l’interés per la vida social i per la seua preocupació pels ciutadans». González-Palenzuela, quant a la rapidesa en els tràmits, ha agraït «l’agilitat en la gestió, ja que en menys de 4 mesos han fet que este conveni veja la llum».

La quantitat que l’Ajuntament abonarà a la Sareb serà en funció de si en el moment de la cessió la vivenda està ocupada (75 €/mes) o si està buida (125 €/mes). A més d’este pagament mensual, l’Ajuntament es compromet a abonar despeses de l’habitatge, manteniment ordinari, IBI, entre d’altres. Així mateix, en cas de ser necessàries obres d’adequació per a l’habitabilitat, l’Ajuntament i la Sareb assumiran el seu cost al 50%, fins a un màxim de 7 000 euros per habitatge. Per contra, els consums de subministraments seran assumits pels arrendataris i les assegurances i despeses de comunitat per part de la Sareb.

Des de la seua creació en 2013, la Sareb ha impulsat un pla de col·laboració amb 12 comunitats autònomes i 13 ajuntaments comprometent-se amb 2 400 habitatges per a contribuir a mitigar el problema de l’habitatge social a Espanya.

Leave a Reply

Your email address will not be published.