fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana col路laboraran per a crear en 2021 un bescanviador de transports en l’estaci贸 de Vila-real

L’Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana col路laboraran per a crear en 2021 un bescanviador de transports en l’estaci贸 de Vila-real

L’alcalde i el coordinador del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana anuncien una actuaci贸 a dues bandes per a reformar i fer accessible l’aparcament.

L’Ajuntament de Vila-real i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana coordinaran una actuaci贸 a dues bandes per a fer possible la creaci贸 d’un bescanviador de transports en l’estaci贸 de ferrocarril de la ciutat que millore l’accessibilitat a aquesta infraestructura i facilite una mobilitat sostenible. L’alcalde, Jos茅 Benlloch, i el coordinador del Pla de Rodalia de la Comunitat Valenciana del Ministeri i delegat de Relaciones Institucionals de Renfe, Juan Carlos Fulgencio, han visitat hui al costat del regidor de Territori, Emilio M. Obiol, i t猫cnics de l’Ajuntament i el Ministeri, l’estaci贸 de Vila-real per a comprovar sobre el terreny les caracter铆stiques i necessitats del projecte i han acordat una col路laboraci贸 per a fer possible aquesta reforma de l’entorn, a m茅s de la creaci贸 d’una comissi贸 especial per a avan莽ar en la futura supressi贸 de la passarel路la elevada.

L’alcalde ha agra茂t la preocupaci贸 del coordinador del Pla de Rodalia en relaci贸 als projectes que el Ministeri t茅 pendents en l’estaci贸, una infraestructura que ha qualificat com 鈥渦na gran fortalesa i oportunitat per a la nostra ciutat, que presta serveis comarcals鈥 pel que ha defensat la necessitat de solucionar els problemes que presenta en l’actualitat per a 鈥渃ontinuar avan莽ant en la nostra aposta pel transport col路lectiu, com hem fet amb l’autob煤s urb脿 gratu茂t鈥.

鈥淓l repte seg眉ent 茅s crear un bescanviador de transports que done serveis als diferents mitjans de transport que tenim i tindrem en el segle XXI, que es puga arribar fins a aquesta estaci贸 amb bicicleta, patinet, taxi, autob煤s urb脿, etc.鈥, ha subratllat Benlloch. Per a aix貌, Ajuntament i Ministeri coordinaran una actuaci贸 conjunta a partir del projecte que recentment ha adjudicat aquesta 煤ltima administraci贸 i que es reajustar脿 per a compatibilitzar-ho amb l’adequaci贸 de la zona d’acc茅s a l’estaci贸 que 茅s de propietat municipal. 鈥淗ui hem estat al costat dels t猫cnics visitant aquest entorn i la pr貌pia estaci贸 per a fer possible aquesta coordinaci贸 i que l’any vinent puguem construir un bescanviador de transports que permeta l’acc茅s de l’autob煤s urb脿, adequar i millorar l’aparcament, l’accessibilitat i il路luminaci贸, entre altres aspectes鈥, ha detallat Benlloch.

En aquest sentit, Juan Carlos Fulgencio ha constatat la total predisposici贸 de col路laboraci贸 per part del Ministeri, Renfe i Adif per a donar resposta a les necessitats del municipi i per aix貌 鈥渆ncara que ja ten铆em una adjudicaci贸 feta per a millorar l’accessibilitat en aquesta i altres dues estacions de tren, hem vist que col路laborant i retardant una mica en el temps l’actuaci贸 per a adaptar el projecte, estar铆em en condicions de, a la tardor pr貌xima, comptar amb un acc茅s intermodal鈥.

Aix铆 mateix, en la trobada, tots dos responsables pol铆tics han abordat el problema 鈥渉ist貌ric de la passarel路la鈥 que 鈥渘o respon a la necessitat que aquesta ciutat t茅 de cara al futur鈥, segons l’alcalde. Sobre aquest tema, Benlloch ha traslladat als responsables del Ministeri que 鈥渆l problema ja no 茅s nom茅s d’accessibilitat dins de la pr貌pia estaci贸, sin贸 que necessitem el pas subterrani per a permeabilizar la ciutat鈥. 鈥淰ila-real t茅 moltes expectatives de desenvolupament futur en la zona aquest, a l’altre costat de la via del ferrocarril, on en l’actualitat ja existeixen importants serveis com la resid猫ncia de salut mental de la Fundaci贸n Manantial, que tamb茅 ha impulsat l’empresa d’economia social Vilamico, la cooperativa Real Export, comer莽os de taronges o els horts urbans, i on estem treballant per a definir en el Pla General d’Ordenaci贸 Urbana un cl煤ster agroalimentari鈥, detalla Benlloch. Des del Ministeri coincideixen que 鈥減er la situaci贸 de conurbaci贸, hem de treballar en un projecte perqu猫 l’estaci贸 corresponga amb una Vila-real del 2021 i que no supose una barrera arquitect貌nica鈥. Benlloch i Fulgencio han acordat crear una comissi贸 t猫cnica de treball per a avan莽ar en la supressi贸 de la passarel路la i la creaci贸 d鈥檜n pas subterrani i han coincidit en la necessitat d’implicar tamb茅 a la Generalitat Valenciana i la Diputaci贸 de Castell贸 en aquest projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.