fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Onda posa en marxa una campanya per a la prevenci贸 d’incendis forestals

L’Ajuntament d’Onda posa en marxa una campanya per a la prevenci贸 d’incendis forestals

Agents de la Policia Local, patrulles de la secci贸 ecol貌gica rural i membres de Protecci贸 Civil faciliten les recomanacions espec铆fiques perqu猫 els propietaris apliquen en les seues parcel路les.

L’Ajuntament d’Onda, davant de l’augment de probabilitats d’incendis forestals en aquesta 猫poca estival, ha intensificat la vigil脿ncia en el terme municipal i ha posat en marxa una campanya informativa de prevenci贸 i autoprotecci贸.

L’equip de govern repeteix un any m茅s aquesta reeixida campanya que tan bons resultats va donar el passat estiu, segons ha indicat la regidora de la Policia Local, Mari Carmen Aguilella. “Con猫ixer l’entorn i els riscos amb qu猫 poden trobar-se els ve茂ns ajuda a prendre mesures per a evitar que aquests es produ茂squen, per la qual cosa hem considerat necessari repetir aquesta campanya informativa que l’any passat es va traduir en una disminuci贸 d’incendis en el municipi”. De nou, Aguilella ha demanat “precauci贸 a la ciutadania i m脿xima col路laboraci贸 en un tema tan important com la prevenci贸 i extinci贸 d’incendis forestals. 脡s un tema que ens afecta tots”.

L’Intendent Principal Cap de la Policia Local d’Onda, Miguel 脕ngel Izquierdo, ha explicat que agents de la Policia Local, patrulles de la secci贸 ecol貌gica rural i membres de Protecci贸 Civil, treballen de forma conjunta repartint un d铆ptic informatiu que inclou la Normativa de Prevenci贸 la Generalitat Valenciana per a la prevenci贸 dels encensos forestals i detalla recomanacions espec铆fiques perqu猫 els propietaris de les cases les apliquen en les seves parcel路les. “Els d铆ptics s’estan distribuint per zones”, ha afirmat Izquierdo, qui ha explicat que “mentre que els membres de Protecci贸 Civil s’encarreguen de les principals urbanitzacions on es concentren m茅s ve茂ns, les patrulles de la secci贸 ecol貌gica rural se centren en la resta del terme i en les casetes a茂llades”. A m茅s, incl貌s en la campanya de prevenci贸 d’incendis, Izquierdo ha destacat que “realitzen una vigil脿ncia continuada de les zones recreatives, especialment en caps de setmana i dates assenyalades per l’especial aflu猫ncia d’usuaris i les altes temperatures, i en l’entorn agr铆cola se segueix amb especial atenci贸 la prohibici贸 de cremes fins a finals de setembre”.

En aquestes zones urbanitzables a m茅s s’entreguen els d铆ptics informatius que ha editat l’Ajuntament que arrepleguen una s猫rie de recomanacions per a prevenir la proliferaci贸 del mosquit tigre. En els fullets s’indiquen consells pr脿ctics per a evitar les acumulacions d’aigua que afavorisquen l’aparici贸 dels insectes, com retirar de la intemp猫rie objectes que puguen acumular aigua o tapar els dep貌sits o bidons que s’utilitzen per al reg amb una malla mosquitera d’un mil路l铆metre. Tamb茅 es detallen mesures d’actuaci贸 contra els mosquits en localitzacions concretes com en els cementeris, granges d’animals o tallers mec脿nics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.