fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Orpesa construirà una nova ludoteca al costat de l’escola infantil

L’Ajuntament d’Orpesa construirà una nova ludoteca al costat de l’escola infantil

El servei es troba ara dins de l’escola i amb el canvi s’aconseguirà poder acollir a més xiquets i xiquetes en disposar de més aules.

L’Ajuntament d’Orpesa estudia traslladar la ludoteca a un nou edifici que s’alçarà en un terreny de propietat municipal que se situa al costat de l’escola infantil. Així ho ha anunciat l’alcaldessa, María Jiménez, qui ha avançat que un dels objectius és “poder ampliar les places de l’escola infantil, perquè la ludoteca es troba ara en el mateix edifici”. Un servei, este últim, que és utilitzat tant als matins (de 10.00 a 13.00 atén famílies i xiquets de 0 a 3 anys) com a les vesprades (de 17.00 a 20.00 per a xiquets de 3 a 12 anys).

La primera edila ha explicat que “en estos moments estem realitzant l’avantprojecte” i la iniciativa “serà finançada amb pressupost del Patrimoni Municipal del Sòl (PMS); una inversió que s’ha fixat en prop dels 300.000 euros”. Amb tot, està previst que entre finals del pròxim any i l’inici del 2022 comencen els treballs.

“L’escola infantil precisa de més aules per a poder acollir a més xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, amb el que la construcció d’un nou edifici per a la ludoteca és una solució idònia per a atendre la necessitat d’aconseguir més aules”, recalca la regidora d’Educació, Silvia Arnau. D’aquesta manera, segons una primera estimació, es podrien guanyar fins a quatre aules més, amb el que s’evitaria que molt xicotets es quedaren en llista d’espera.

La nova ludoteca comptarà amb dues plantes. En la primera d’elles, se situarà una sala de reunions i despatxos, que podran ser usats pel personal del departament d’Educació, condícies i un magatzem. D’altra banda, la planta baixa comptarà amb una recepció i taquilles, condícies, una sala de deures i audiovisuals, així com diferents racons per als més xicotets en els quals podran jugar a jocs de taula, participar en tallers i gaudir d’obres de teatre.

Així mateix, tal com avança la regidora encarregada de l’àrea, “la nova ludoteca també tindrà una biblioteca i els usuaris podran accedir a un pati exterior; un espai que, si el projecte ens ho permet, s’uniria al pati de l’escola infantil municipal, ja que els dos edificis són confrontants”.

El nou edifici de la ludoteca tindrà una capacitat per a acollir a uns 50 alumnes, amb el que amb esta renovació “podrem acollir a més famílies del municipi i organitzar activitats variades”, assenyala Arnau. Amb tot, la municipal espera “poder tindre llest el projecte en 2022, perquè amb ell aconseguirem atendre les necessitats tant del servei de la ludoteca com de l’escola infantil, separant els edificis per a augmentar el nombre de places”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.