fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Orpesa construir脿 una nova ludoteca al costat de l’escola infantil

L’Ajuntament d’Orpesa construir脿 una nova ludoteca al costat de l’escola infantil

El servei es troba ara dins de l’escola i amb el canvi s’aconseguir脿 poder acollir a m茅s xiquets i xiquetes en disposar de m茅s aules.

L’Ajuntament d’Orpesa estudia traslladar la ludoteca a un nou edifici que s’al莽ar脿 en un terreny de propietat municipal que se situa al costat de l’escola infantil. Aix铆 ho ha anunciat l’alcaldessa, Mar铆a Jim茅nez, qui ha avan莽at que un dels objectius 茅s “poder ampliar les places de l’escola infantil, perqu猫 la ludoteca es troba ara en el mateix edifici”. Un servei, este 煤ltim, que 茅s utilitzat tant als matins (de 10.00 a 13.00 at茅n fam铆lies i xiquets de 0 a 3 anys) com a les vesprades (de 17.00 a 20.00 per a xiquets de 3 a 12 anys).

La primera edila ha explicat que “en estos moments estem realitzant l’avantprojecte” i la iniciativa “ser脿 finan莽ada amb pressupost del Patrimoni Municipal del S貌l (PMS); una inversi贸 que s’ha fixat en prop dels 300.000 euros”. Amb tot, est脿 previst que entre finals del pr貌xim any i l’inici del 2022 comencen els treballs.

“L’escola infantil precisa de m茅s aules per a poder acollir a m茅s xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, amb el que la construcci贸 d’un nou edifici per a la ludoteca 茅s una soluci贸 id貌nia per a atendre la necessitat d’aconseguir m茅s aules”, recalca la regidora d’Educaci贸, Silvia Arnau. D’aquesta manera, segons una primera estimaci贸, es podrien guanyar fins a quatre aules m茅s, amb el que s’evitaria que molt xicotets es quedaren en llista d’espera.

La nova ludoteca comptar脿 amb dues plantes. En la primera d’elles, se situar脿 una sala de reunions i despatxos, que podran ser usats pel personal del departament d’Educaci贸, cond铆cies i un magatzem. D’altra banda, la planta baixa comptar脿 amb una recepci贸 i taquilles, cond铆cies, una sala de deures i audiovisuals, aix铆 com diferents racons per als m茅s xicotets en els quals podran jugar a jocs de taula, participar en tallers i gaudir d’obres de teatre.

Aix铆 mateix, tal com avan莽a la regidora encarregada de l’脿rea, “la nova ludoteca tamb茅 tindr脿 una biblioteca i els usuaris podran accedir a un pati exterior; un espai que, si el projecte ens ho permet, s’uniria al pati de l’escola infantil municipal, ja que els dos edificis s贸n confrontants”.

El nou edifici de la ludoteca tindr脿 una capacitat per a acollir a uns 50 alumnes, amb el que amb esta renovaci贸 “podrem acollir a m茅s fam铆lies del municipi i organitzar activitats variades”, assenyala Arnau. Amb tot, la municipal espera “poder tindre llest el projecte en 2022, perqu猫 amb ell aconseguirem atendre les necessitats tant del servei de la ludoteca com de l’escola infantil, separant els edificis per a augmentar el nombre de places”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.