fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament obri una web per a consultar la resoluci贸 en les sol路licituds de Xarxa Llibres

L’Ajuntament obri una web per a consultar la resoluci贸 en les sol路licituds de Xarxa Llibres

Nomded茅u ha explicat que “amb el DNI i el NIA podran saber si han d’esmenar errors i com fer-ho o si s’han inadm茅s”.

El vicealcalde i portaveu del Govern, Enric Nomded茅u, ha explicat aquest mat铆 en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern que “l’Ajuntament de Castell贸 ha engegat un nou servei inform脿tic desenvolupat per l’equip t猫cnic del Consistori mitjan莽ant el qual les fam铆lies sol路licitants de Xarxa Llibres podran con茅ixer en quin punt es troba el seu expedient i saber si hi ha hagut alguna incid猫ncia en la seua sol路licitud”.

Aix铆, a trav茅s de l’enlla莽 web http://www.castello.es/frontal/educacio o des del destacat ‘#Xarxa Llibres. Resultat Sol路licituds’ en la p脿gina principal de la web municipal, “les fam铆lies podran accedir amb el DNI del sol路licitant i el NIA de l’alumne a la informaci贸 sobre l’estat de la seua sol路licitud”, ha informat el vicealcalde.

Depenent de si la sol路licitud ha sigut concedida, a esmenar o inadmesa, en la mateixa web apareixer脿 un text informatiu o un altre. Aix铆, en el cas de les sol路licituds que han sigut concedides s’oferir脿 informaci贸 sobre l’import declarat, l’import verificat o concedit com a ajuda total i l’import a rebre en aquesta primera fase. Si la sol路licitud ha sigut inadmesa, s’oferir脿 informaci贸 sobre la ra贸 per la qual no s’ha resolt concedir l’ajuda. Finalment, si est脿 pendent d’esmenar, la web informa sobre la causa per la qual s’ha d’esmenar, com s’ha de realitzar la nova tramitaci贸 i el per铆ode per a poder fer-ho.

En aquest 煤ltim cas, s’estableix com a per铆ode per a esmenar des del dia de la publicaci贸 fins al 16 de mar莽 i per a realitzar-ho es d贸na l’opci贸 de descarregar una sol路licitud d’esmena i s’indica el lloc on s’ha de presentar la documentaci贸 correcta. A m茅s, es detalla minuciosament com s’ha de procedir per a corregir l’error. Com a exemple, per a aquells sol路licitants en qu猫 no coincidisquen el sol路licitant i el titular de la factura, la mateixa web especifica el seg眉ent: “la persona que conste com a client de la factura ha de personar-se en les Oficines d’Atenci贸 Ciutadana de la Pla莽a Major, 1 (Edifici Noble) per a signar la factura, o b茅 el sol路licitant pot presentar una declaraci贸 responsable del client especificat en la factura autoritzant la seua utilitzaci贸 pel sol路licitant per al programa Xarxa Llibres, amb identificaci贸 de la factura i fotoc貌pia del DNI del client”.

Referent al funcionament de la tramitaci贸 de Xarxa Llibres, el regidor d’Educaci贸, Enric Porcar, ha volgut destacar que “la primera part de tramitaci贸 i recollida de sol路licituds des del Patronat d’Esports on vam atendre a m茅s de 10.700 fam铆lies va funcionar molt b茅 i va ser tot un 猫xit. La segona part, que est脿 pr脿cticament acabada tamb茅 ha funcionat molt b茅 perqu猫 ja estem pagant la primera part de l’ajuda a les fam铆lies. No obstant a莽貌, en aquesta fase s’han detectat certs errors que ara es podran esmenar a trav茅s de la p脿gina web i el registre de l’Ajuntament”.

“Des de l’equip de Govern estem realment contents amb el proc茅s i amb com s’han coordinat tots els treballadors de l’Ajuntament. Per tant estem molt satisfets perqu猫 es tractava d’una tasca molt complicada per貌 s’ha resolt d’una manera notable”, ha remarcat Porcar.

El nombre total de sol路licituds tramitades va ser de 10.714, de les quals s’han inadm猫s 120, la qual cosa representa un 1,1% del total, i les raons s贸n quatre: que l’alumne no consta com empadronat en la ciutat de Castell贸, que l’alumne no est脿 incl貌s en el programa Xarxa Llibres (alumnes d’Educaci贸 Infantil, Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitj脿), que hi haja un error manifest en la sol路licitud o que la mateixa s’haja presentat fora de termini.

Aix铆 mateix, el nombre de sol路licituds que requereixen esmena s贸n 527, un 4,9% del total, de les quals 285 s贸n les corresponents a les AMPEs que tenien ja bancs de llibres i que deuen ara lliurar un model justificatiu individualitzat de compra col路lectiva-socialitzaci贸 amb el qual es resoldran positivament totes aquestes sol路licituds. La resta de les raons d’esmena, que afecten les 242 sobrants, s贸n diverses, entre les quals poden estar: que la factura no incloga relaci贸 nominal dels productes adquirits, que no s’aporte la factura, que no s’hagen presentat totes les factures consignades en la sol路licitud, que el nombre bancari IBAN siga incorrecte o no s’haja aportat, que els alumnes no estiguen matriculats en el centre de la sol路licitud, o que el sol路licitant i el titular de la factura no coincidisquen, entre unes altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.