fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora aconsegueix 2 subvencions del Servef per al foment de l’ocupació al municipi

L’Alcora aconsegueix 2 subvencions del Servef per al foment de l’ocupació al municipi

“Permetran contractar a 5 persones aturades, realitzar un projecte d’interès social a l’Alcora, així com assessorar i orientar professionalment a aturats de llarga durada per afavorir la seua inserció laboral”.

L’Ajuntament de l’Alcora ha aconseguit dues subvencions del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef) orientades al foment de l’ocupació al municipi.

Ambdues sumen prop de 30.000 € i com explica la regidora d’Ocupació, Nuria Sánchez, “permetran contractar a 5 persones aturades, realitzar un projecte d’interès per al municipi, així com assessorar i orientar professionalment durant 8 mesos a aturats de llarga durada per tal d’afavorir la seua inserció laboral”.

Una d’aquestes subvencions és per al programa EMCORP, dirigit a aturats de més de 45 anys i de llarga durada. Permetrà la contractació de 4 persones aturades durant dos mesos per a l’execució d’un projecte d’interès per al municipi. En concret, duran a terme la segona fase del projecte iniciat per la tercera de les brigades d’ocupació 2016 i que consisteix en la construcció d’un mur de contenció al terraplè situat entre el camp de futbol i el pavelló polifuncional. “Es tracta d’una actuació molt necessària per evitar els despreniments de pedres i els fanguers que es formen en aquesta zona cada vegada que plou, amb els conseqüents efectes negatius”, indica Sánchez.
Per a aquest programa el Servef aporta 7.500 € a l’Ajuntament.

L’altra subvenció, de 20.561,29 €, és per al programa EMCOLD, a través del qual l’Ajuntament contractarà a un tècnic orientador durant 8 mesos per a la inserció laboral. El seu treball consistirà a atendre i assessorar als veïns i veïnes en situació de desocupació de llarga durada, amb l’objectiu de treballar amb ells i facilitar la seua inserció en el mercat laboral. Estarà situat en el Casal Jove de l’Alcora.

“Tots dos programes, que es gestionaran a través de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local, es posaran en funcionament a partir del 28 de desembre”, informa la responsable d’Ocupació. Així mateix, Sánchez explica que per poder optar als llocs de treball “és necessari estar inscrits com a demandants d’ocupació al Servef”. El Servef realitzarà en les pròximes setmanes la selecció dels aspirants, sobre la base de cadascuna de les convocatòries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.