fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora inicia la recuperaci贸 de la Reial F脿brica del Comte d’Aranda

L’Alcora inicia la recuperaci贸 de la Reial F脿brica del Comte d’Aranda

Origen de la ind煤stria cer脿mica de la prov铆ncia, la seua transcend猫ncia traspassa fronteres, fent de la marca l’Alcora paradigma de qualitat i prestigi a nivell internacional.

L’Ajuntament de l’Alcora ha iniciat el proc茅s per rescatar una part fonamental de la hist貌ria del municipi, la Reial F脿brica del Comte d’Aranda, i posar-la al servei dels seus ve茂ns i ve茂nes.

La seua fundaci贸, l’any 1727, va marcar l’esdevenir de l’Alcora i tamb茅 de la prov铆ncia, doncs en ella trobem l’origen de la ind煤stria cer脿mica castellonenca, principal motor econ貌mic provincial. Per貌, a m茅s, la seua transcend猫ncia traspassa fronteres, fent de la marca l’Alcora paradigma de qualitat i prestigi a nivell nacional i internacional.

Prop de complir el tercer centenari de la seua posada en marxa, la Reial F脿brica mant茅 encara part de les seues estructures en peus, com a vestigi d’una esplendor 鈥渁l qual l’Alcora no pot donar l’esquena鈥, reivindica l’alcalde, V铆ctor Garcia, qui destaca la import脿ncia de 鈥渞ecuperar per al poble una part crucial de la seua hist貌ria a la qual calia fer just铆cia鈥.

El primer pas en el cam铆 cap a la seua recuperaci贸 i posada en valor ha consistit en l’adquisici贸 d’una parcel路la de 440 m2, que forma part de l’edifici fundacional de la manufactura. Aix铆 mateix, el Consistori continua treballant per tal d鈥檃dquirir la resta del solar, que t茅 una superf铆cie total de quasi 9.000 m2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.