fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Alcora inicia la recuperació de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

L’Alcora inicia la recuperació de la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda

Origen de la indústria ceràmica de la província, la seua transcendència traspassa fronteres, fent de la marca l’Alcora paradigma de qualitat i prestigi a nivell internacional.

L’Ajuntament de l’Alcora ha iniciat el procés per rescatar una part fonamental de la història del municipi, la Reial Fàbrica del Comte d’Aranda, i posar-la al servei dels seus veïns i veïnes.

La seua fundació, l’any 1727, va marcar l’esdevenir de l’Alcora i també de la província, doncs en ella trobem l’origen de la indústria ceràmica castellonenca, principal motor econòmic provincial. Però, a més, la seua transcendència traspassa fronteres, fent de la marca l’Alcora paradigma de qualitat i prestigi a nivell nacional i internacional.

Prop de complir el tercer centenari de la seua posada en marxa, la Reial Fàbrica manté encara part de les seues estructures en peus, com a vestigi d’una esplendor “al qual l’Alcora no pot donar l’esquena”, reivindica l’alcalde, Víctor Garcia, qui destaca la importància de “recuperar per al poble una part crucial de la seua història a la qual calia fer justícia”.

El primer pas en el camí cap a la seua recuperació i posada en valor ha consistit en l’adquisició d’una parcel·la de 440 m2, que forma part de l’edifici fundacional de la manufactura. Així mateix, el Consistori continua treballant per tal d’adquirir la resta del solar, que té una superfície total de quasi 9.000 m2.

Leave a Reply

Your email address will not be published.