fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Auditoria de Transparència de la Diputació, finalista com a millor projecte de Govern Obert a nivell nacional

L’Auditoria de Transparència de la Diputació, finalista com a millor projecte de Govern Obert a nivell nacional

El Govern Provincial conclou avui a Madrid la seua participació en el Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics.

La iniciativa del Govern Provincial de sotmetre’s a una Auditoria Externa de Transparència ha merescut situar a la Diputació de Castelló al capdavant de l’aplicació de mesures innovadores per un Govern Obert cada vegada amb més mesurades de participació ciutadana a l’hora de prestar els seus serveis a la societat. Així, l’Auditoria de Transparència de la Diputació se situa entre els finalistes a millor projecte en Transparència, Participació Ciutadana i Govern en els premis que el Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics atorga aquesta vesprada a Madrid.

El diputat de Transparència, Luis Martínez, s’ha mostrat agraït “per aquest reconeixement que no fa més que sumar il·lusió al camí liderat pel president Moliner per a dotar de tots els recursos necessaris a la gestió de la Diputació per a ser una institució oberta, transparent i útil a tota la societat castellonenca”.

En aqueix sentit, el diputat ha explicat que “durant aquests dos dies de congrés hem pogut presentar diverses de les iniciatives més importants que estem duent a terme en matèria de transparència al costat d’una trentena d’administracions públiques de tota Espanya. Ens anem amb l’experiència d’haver aprés bones iniciatives que s’estan portant en altres territoris i amb la convicció i reconeixement que estem fent les coses bé”.

Cal tenir en compte que a la participació d’ahir per part del diputat Martínez, se sumen les dues ponències d’avui a càrrec del cap de l’àrea d’Administració i Innovació Pública de la Diputació, Borja Colón de Carvajal, qui ha explicat la perspectiva tècnica de l’aplicació pràctica de la transparència, i l’estratègia d’innovació de la Diputació de Castelló i la creació de valor públic provincial.

Referent en Transparència, Participació Ciutadana i Govern Obert
L’Estratègia provincial per i per a la Transparència de la Diputació de Castelló ha sigut una de les temàtiques protagonistes d’avui en la segona jornada que reuneix a institucions de tota Espanya en el VI Congrés Nacional d’Innovació i Serveis Públics.

Sota el títol: ‘Diputació de Castelló, estratègia d’innovació i creació de valor públic provincial’, el cap del Servei d’Administració i Innovació Pública de la institució, Borja Colón, ha sigut l’encarregat d’explicar aquest conjunt d’iniciatives que la Diputació està aplicant i que passen, entre unes altres, pel Portal de la Transparència i l’Ordenança de la Transparència i el Govern Obert.

El consens entre els cinc grups polítics amb representació en la Diputació, així com la coordinació del Govern provincial amb la Generalitat i els municipis en aquest tema són també destacables en el procés que ha pres la Diputació per convertir-se en un Govern transparent que dóna comptes diàriament de la seua gestió als ciutadans de la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.