fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’autisme es podrà detectar amb només 6 mesos d’edat

L’autisme es podrà detectar amb només 6 mesos d’edat

Un programa informàtic és l’encarregat de llegar totes les connexions implicades en este trastorn.

Uns investigadors de la Universitat de Califòrnia han creat una prova que permetrà detectar l’autisme amb només 6 mesos d’edat i no dos anys com s’havia fet fins ara. L’autisme és un trastorn que mostra dificultats per interactuar socialment amb els altres i que fins hui no es podia detectar abans, ja que quan es comencen a mostrar senyals d’interaccions és a partir d’esta edat.

Esta nova prova es realitza a través d’un programa informàtic que permet identificar les connexions que estan implicades en el trastorn i per tant és possible preveure quins dels nens desenvoluparien esta malaltia en el futur. Per tal de comprovar el seu funcionament s’ha fet un estudi en què s’han estudiat estes connexions en nens amb germans autistes i el programa va ser capaç de preveure el 81% dels nens que desenvoluparien la malaltia en el futur.

Esta detecció precoç de la malaltia permetrà que es puga tenir un diagnòstic abans d’arribar a desenvolupar-la per complet i per tant poder tenir l’oportunitat d’actuar abans que es manifeste l’autisme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.