fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Les obres per a transformar en un corredor ciclista i per a vianats segur el Cam铆 la Ratlla a Castell贸 entren en la seua recta final

Les obres per a transformar en un corredor ciclista i per a vianats segur el Cam铆 la Ratlla a Castell贸 entren en la seua recta final

Marco destaca que l’actuaci贸, cofinan莽ada per Europa, millorar脿 l’entorn i la connexi贸 amb Benic脿ssim, a m茅s de refor莽ar la seguretat d’usuaris i vehicles.

La transformaci贸 del Cam铆 la Ratlla, un dels enlla莽os directes entre Castell贸 i Benic脿ssim, entra en la seua recta final amb les obres de pavimentaci贸 de la cal莽ada i la seua pintura, junt a la senyalitzaci贸 del vial i del carril bici annex, aix铆 com les labors de jardineria completaran en escasses setmanes la reurbanitzaci贸 d’aquest vial. L’actuaci贸, amb un pressupost de 1,2 milions d’euros cofinan莽ats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), refor莽ar脿 la seguretat vi脿ria; millorar脿 la mobilitat vi脿ria, per als vianants i ciclista entre les dues localitats i sumar脿 un enlla莽 verd que posar脿 en valor la s茅quia del聽Coto聽Arrosser.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat durant la seua visita a la zona per a supervisar les 煤ltimes actuacions del projecte que amb aquest nou eix “guanya Castell贸, en sumar un espai de passeig tant ciclista com per als vianants, i guanya la ciutadania, perqu猫 es refor莽a la seguretat vi脿ria de totes les persones usu脿ries i de vehicles” al llarg dels 1,3 quil貌metres de longitud.

En aquest sentit, cal recordar que el projecte inclou un passeig per als vianants que transcorre en paral路lel a la s茅quia i des del qual es podr脿 observar l’avifauna que habita aquest espai natural amb total seguretat gr脿cies a la instal路laci贸 d’una barana. A m茅s disposa d’una banda de separaci贸 amb la cal莽ada.

Des聽del punt de vista de la millora de la seguretat vi脿ria, i聽a m茅s聽d’aquesta zona de pas exclusiva per a vianants, el renovat Cam铆 la Ratlla incorpora una cal莽ada de doble sentit de 5,6 metres d’ample i un carril bici de 50 cent铆metres protegit del tr脿nsit rodat per una franja de vegetaci贸. Tamb茅 s’han col路locat passos elevats moderadors de velocitat.

La remodelaci贸 del Cam铆聽la聽Ratlla, que s’est茅n des de la rotonda de la CV-149 fins al Cam铆 del Serradal, permetr脿 millorar l’entorn i tamb茅 la connectivitat de la via amb altres camins i carreteres dels termes municipals de Castell贸 i Benic脿ssim.

Tot el tra莽at comptar脿 amb esp猫cies arb貌ries i arbustives aut貌ctones, protegint aix铆 les esp猫cies locals i reduint els costos de manteniment en estar adaptades a les condicions clim脿tiques de la zona. La seua ubicaci贸 seguir脿 el format de jardineres laterals implantat en el Cam铆 la Plana, un altre dels projectes que ha vist la llum a Castell贸 gr脿cies a la inversi贸 europea.

S’ha utilitzat asfalt reciclat i fonoabsorbent per a reduir la contaminaci贸 ac煤stica i s’ha optat per la il路luminaci贸 amb tecnologia LED per a blindar l’efici猫ncia energ猫tica i reduir les emissions de CO鈧.

Leave a Reply

Your email address will not be published.