Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Exèrcit col·labora amb la Policia Local i Nacional en la vigilància de zones industrials i agrícoles durant l’estat d’alarma a Vila-real

L’Exèrcit col·labora amb la Policia Local i Nacional en la vigilància de zones industrials i agrícoles durant l’estat d’alarma a Vila-real

El desplegament militar, que es prolongarà durant les pròximes setmanes segons l’evolució de les mesures de restricció d’activitat i desplaçaments, es realitza a petició del propi alcalde de la ciutat.

Des d’este dimarts diverses brigades del Regiment de Transmissions 21 de Marines, pertanyent a l’Exèrcit de Terra, s’han desplegat a Vila-real per a dur a terme labors de vigilància i control en les zones industrials i el terme municipal, en coordinació amb la Policia Local i la Policia Nacional de Vila-real, durant el període d’estat d’alarma decretat pel Govern central per la crisi sanitària del COVID-19.

El desplegament militar, que es prolongarà durant les pròximes setmanes segons l’evolució de les mesures de restricció d’activitat i desplaçaments, es realitza a petició del propi alcalde de la ciutat, José Benlloch, qui ha assenyalat que la funció d’estes brigades serà únicament la de “garantir la seguretat i el control de les àrees industrials, agrícoles i zones de masets per a evitar que aquells que en estos moments puguen estar pensant a delinquir, aprofitant el període de confinament de la població, que no pot desplaçar-se a les seues segones residències, i d’inactivitat en algunes empreses, sàpien que tenim el terme municipal ben vigilat”.

Benlloch ha remarcat que la ciutadania ha d’estar “tranquil·la” davant la presència militar, ja que “els únics que han de preocupar-se són els qui pensen a fer mal”. “Comptar amb la col·laboració de l’Exèrcit ens permet que la Policia Local i la Policia Nacional puguen centrar el seu treball en el nucli urbà, on en estos moments hem d’estar molt pendents que es complisquen les mesures de confinament i de tancament de determinades activitats i ajudar a la ciutadania que ho necessite”, insistix el primer edil. L’alcalde ha rebut a l’Ajuntament al tinent Pedro Valero, del Regiment de Transmissions 21 de València, per a abordar els detalls del desplegament, que implica la presència a la ciutat d’entre 30 i 40 militars, en diverses brigades.

Tots dos s’han reunit al costat de la tinenta d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i l’inspector de la Policia Local José Luis de Llago. Durant la jornada de hui, el consistori ha facilitat l’ús de les instal·lacions del col·legi Concepción Arenal, situat a escassos metres de la Prefectura de la Policia Local, per a la logística i intendència d’este Regiment. “Mentre dure l’estat d’alarma, estos militars vindran en diferents moments per a ajudar-nos en este treball de vigilància i perquè la ciutadania se senta segura en tot moment”, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.