fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marco aposta per potenciar la ciutat de Castell贸 com a dest铆 de turisme sostenible

Marco aposta per potenciar la ciutat de Castell贸 com a dest铆 de turisme sostenible

L’alcaldessa defensa un model de gesti贸 tur铆stica que contribu茂sca efica莽ment al manteniment i protecci贸 del patrimoni cultural i natural.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha aprofitat la seua estada en la Fira de Turisme Internacional de Madrid (Fitur) per a reunir-se amb Tom谩s Azc谩rate, president de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), una organitzaci贸 que t茅 com a prop貌sit la implementaci贸 d’accions i programes de desenvolupament sostenible en la ind煤stria tur铆stica seguint les recomanacions de la Confer猫ncia de les Nacions Unides sobre el Medi ambient i el Desenvolupament i les directrius de diversos programes de l’Organitzaci贸 Mundial del Turisme i de la UNESCO sobre el desenvolupament sostenible i la protecci贸 del patrimoni cultural i natural.

Azc谩rate ha explicat a Marco que l’objectiu del ITR 茅s la promoci贸 dels principis de la Carta Mundial de Turisme Sostenible, un document elaborat en el Cim Mundial de Turisme Sostenible celebrada a Vit貌ria el passat any (amb el patrocini de la UNESCO, OMT, PNUMA i COP21). Per a a莽貌, l’institut reconeix l’esfor莽 de les destinacions tur铆stiques que aposten pel turisme sostenible posicionant-los a trav茅s de la certificaci贸 de sostenibilitat tur铆stica BIOSPHERE Destination, sent Catalunya i Pa铆s Basc les 煤ltimes destinacions que han optat a aquesta certificaci贸. El president del ITR tamb茅 ha aprofitat la trobada per a felicitar a l’alcaldessa per la decisi贸 de l’Ajuntament de Castell贸 d’unir-se a la consecuci贸 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides per a 2030.

Per la seua banda, Amparo Marco s’ha mostrat molt interessada en la labor de promoci贸 del turisme sostenible que realitza l’institut i ha traslladat al seu president la seua predisposici贸 a explorar vies de col路laboraci贸 per a convertir a Castell贸 en una destinaci贸 tur铆sticament sostenible. 芦Crec que tenim totes les condicions necess脿ries per a potenciar la nostra ciutat com una destinaci贸 sostenible. La nostra ubicaci贸, la grand脿ria mitjana de la nostra ciutat, la qualitat i excel路l猫ncia de les nostres platges que s贸n pr脿cticament verges, la proximitat de diversos paratges naturals de gran valor com s贸n les Illes Columbretes o el Desert dels Palmells i l’aposta del Govern Local per aconseguir un creixement sostenible de la ciutat en tots els seus 脿mbits ens converteixen en una destinaci贸 ideal per a implantar un model de gesti贸 tur铆stica que contribu茂sca efica莽ment al manteniment i protecci贸 del seu patrimoni cultural i natural禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.