fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marqu茅s inicia la ronda de consultes amb els portaveus de l’oposici贸 per a l’aprovaci贸 dels pressupostos 2023 de Benic脿ssim

Marqu茅s inicia la ronda de consultes amb els portaveus de l’oposici贸 per a l’aprovaci贸 dels pressupostos 2023 de Benic脿ssim

鈥淐onfie que l’oposici贸 siga rigorosa en els seus plantejaments i poder aconseguir un consens amb uns comptes reals i equilibrats鈥.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu茅s, tal com va anunciar el passat ple del 2 de gener, ha iniciat una ronda de reunions amb els portaveus dels grups de l’oposici贸 i t猫cnics municipals amb l’objectiu portar a ple els comptes per a 2023.

Cal recordar, que el mes d’octubre passat l’equip de govern va iniciar els treballs per a l’elaboraci贸 de l’avantprojecte de Pressupostos 2023, mantenint una reuni贸 amb els diferents portaveus en les quals es van donar a con茅ixer, per part de la intervenci贸 municipal els grans n煤meros per al present exercici. Aix铆 doncs, es va proposar portar a ple l’aprovaci贸 d’una operaci贸 de car脿cter financer amb l’objectiu d’equilibrar el cap铆tol d’ingressos i despeses mitjan莽ant sobrants de tresoreria.

L’oposici贸 en bloc va votar en contra d’aquesta modificaci贸, dificultant amb aix貌 la presentaci贸 d’un avantprojecte de pressupost per al 2023 equilibrat, tal com marca la llei d’Hisendes Locals, q眉esti贸 que va provocar l’eixida del Grup Ciutadans de l’equip de govern del qual fins llavors formava part. 鈥淯na vegada m茅s, desoint els informes de la intervenci贸 municipal, els grups de l’oposici贸 van bloquejar els comptes municipals, prevalent els interessos electorals de cada partit, per damunt dels interessos dels ve茂ns de Benic脿ssim, que un any m茅s, comencen l’any amb els seus comptes prorrogats鈥, declara l’alcaldessa.

I 茅s que, tal com resen els informes t猫cnics municipals, 鈥渓a situaci贸 econ貌mica que patim amb una inflaci贸 desbocada i l’increment de preus en general, augmenten el cap铆tol de despeses i, d’altra banda, el minvament en els ingressos derivats de les entrada en vigor de la nova llei plusv脿lues fa que h脿gem de preveure menors ingressos per al 2023, per aix貌 es va proposar al ple la modificaci贸 del passat mes d’octubre, amb la incorporaci贸 d’actius financers que hagueren perm茅s equilibrar les despeses i ingressos i comen莽ar a treballar amb les propostes, aportacions i plantejaments econ貌mics de cada grup鈥, ha denunciat el regidor d’Hisenda, Arturo Mart铆.

Aix铆 i tot, Susana Marqu茅s es va comprometre a escoltar a tots els grups pol铆tics ressaltant que, 鈥渆stem oberts al di脿leg i a qualsevol proposta que siga real i 煤til, vinga de qui vinga. Des de la nostra responsabilitat sabem que tindre uns comptes actualitzats i ajustats 茅s el desitjable a l’hora de gestionar un municipi, a partir d’un document que siga equilibrat entre els ingressos i les despeses. El que no estem disposats 茅s a caure en el parany de la irresponsabilitat i portar a aprovaci贸 uns comptes ficticis, desequilibrades i que minven els serveis i les pol铆tiques p煤bliques, com tampoc consentirem que cap partit amenace, perinter茅s partidista o r猫dit electoral, l’estabilitat d’un pressupost que impedisquen l’avan莽 de la ciutat鈥.

鈥淐onfie que l’oposici贸 siga rigorosa en els seus plantejaments i poder aconseguir un consens perqu猫 la ciutadania mereix els millors serveis i les millors pol铆tiques. Benic脿ssim necessita un pressupost seri贸s, real i equilibrat, que no estiga sotm茅s a interessos partidistes ni a c脿bales electorals鈥, ha incidit Marqu茅s alhora que ha volgut recordar, 鈥渜uan vaig arribar en 2011 hi havia un deute viu municipal a l’Ajuntament de Benic脿ssim de 17 milions d’euros i factures en el calaix per import d’1.200.000 euros. Hui, els ve茂ns de Benic脿ssim poden estar tranquils perqu猫 disposen d’uns comptes municipals sanejats i els prove茂dors ja no esperan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.