fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Més de 300 escolars contribueixen a la repoblació del Millars per a celebrar el Dia de l’Arbre

Més de 300 escolars contribueixen a la repoblació del Millars per a celebrar el Dia de l’Arbre

Els usuaris de la residència de la tercera edat han lliurat les plantes als xicotets.

Més de 300 alumnes d’infantil de tots els col·legis d’Almassora han col·laborat aquest matí en la plantació de pins, llentiscles i lledoners en la zona coneguda com Les Llacunes del Millars, un acte amb el qual han commemorat el Dia de l’Arbre, que se celebra el proper 21 de març. Acompanyats per docents i pares i mares col·laboradors, els xicotets han plantat els arbres que han rebut de mans dels ancians de la residència de la tercera edat.

L’objectiu de l’activitat, a més d’ensenyar a xiquets i xiquetes la importància de la conservació de les zones verdes i la biodiversitat, és repoblar aquest punt d’alt valor ecològic amb espècies autòctones i recuperar l’ombra en la zona. Per a açò, els xicotets han portat les seues pròpies pales i rasclets i han condicionat el terreny abans de la plantació. A continuació, han arreplegat aigua amb els seus poals i han regat les plantes.

L’alcaldessa, Susanna Nicolau, i la primera tinent d’alcaldessa, Merche Galí, han acompanyat als participants en aquesta jornada a l’aire lliure. Nicolau ha agraït la col·laboració de tots els departaments de l’Ajuntament d’Almassora i entre les diferents administracions. “Sostenibilitat, Manteniment i Educació han treballat conjuntament amb la Conselleria de Medi ambient perquè la plantació siga un èxit” ha assegurat la primera edil. Per la seua banda, Galí ha destacat el paper integrador d’aquesta activitat intergeneracional en la qual han participat “xiquets, pares i avis, la qual tan il·lusionant resulta per a tots i tan bons records ens porta”.

Cal recordar que aquesta activitat se celebra a Almassora des de l’any 2003 i compta amb gran acceptació entre els col·legis de la localitat. La Regidoria de Medi Ambient ha habilitat sis autobusos per a transportar als escolars fins a la zona Les Llacunes i una furgoneta de transport adaptat ha portat als ancians.

Leave a Reply

Your email address will not be published.