fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marco exigeix garanties a Foment que Rodalies recuperarà el servei habitual després de les obres del tercer fil del Corredor Mediterrani

Marco exigeix garanties a Foment que Rodalies recuperarà el servei habitual després de les obres del tercer fil del Corredor Mediterrani

L’alcaldessa de Castelló assegura que la nova data de finalització de les obres confirma la “mala planificació”.

Ni finals de 2015 ni abril de 2016. La finalització de les obres del tercer fil del Corredor Mediterrani entre València i Castelló s’anuncia ara per a agost “el que suposa un nou engany per als castellonencs i, especialment, per als centenars de ciutadans que diàriament utilitzen el Rodalies, un servei afectat especialment per aquestes obres”, així s’ha manifestat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, després de la confirmació de la nova data per part de la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor.

“El ball de dates confirma un fet, que la planificació per part del Ministeri de Foment fa aigües, i té una conseqüència, que els usuaris dels Rodalies seguiran patint retards i una reducció de la qualitat en els serveis que es presten”, ha lamentat Marco. Els milers d’estudiants o treballadors que diàriament usen el tren de rodalies per a desplaçar-se als seus centres d’estudi o els seus llocs de treball “són els grans perjudicats per aquest canvi constant en les previsions i han de veure aquesta nova data com una burla, una altra més, del Ministeri”.

A més, l’alcaldessa de Castelló ha exigit al Ministeri de Foment “garanties” que la línia C6 entre Castelló i València recuperarà el servei anterior a les obres del tercer fil i es mantindran els trens i freqüències que disposava la línia, tal com va dir ahir la ministra en la seua visita a Alacant. “El servei de Rodalies entre Castelló i València és vital per a l’articulació del territori i per a tota l’àrea metropolitana i des de l’Ajuntament de Castelló exigim que es garantisca la qualitat necessària per a atendre les necessitats ciutadanes”, ha reiterat.

D’altra banda, Marco confia que “no es queden solament en un anunci” les paraules de la ministra en funcions Ana Pastor afirmant que després de la Pasqua s’engegaran deu autobusos llançadora per a reforçar el servei en les hores punta i en els trams de major demanda. En aquest sentit, recorda que aquesta va ser una de les reivindicacions que li va traslladar al secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, amb qui es va reunir el passat mes d’octubre. “Es va comprometre amb l’Ajuntament de Castelló a ampliar el servei alternatiu d’autobusos entre València i Castelló, veurem si aquesta vegada ho compleixen”, ha conclòs l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.