Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Morella realitza millores a la Confraria i es prepara per als festejos de Sant Antoni

Morella realitza millores a la Confraria i es prepara per als festejos de Sant Antoni

L’ajuntament de Morella s’encarrega del manteniment de l’edifici gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Confraria de Llauradors.

Morella està realitzant diferents actuacions de millora de l’edifici de la Confraria i enllestir-lo per a les festivitats de Sant Antoni de la ciutat. D’esta manera, la brigada municipal s’encarrega de fer les diferents reparacions i pintar les parets per a mantenir este edifici i enllestir-lo per als dies festius que s’apropen, ja que este edifici concentra moltes de les activitats previstes de la festivitat principal del gener a Morella. El Sant Antoni morellà se celebra el cap de setmana del 19, 20 i 21 de gener amb les tradicionals activitats de tot el cap de setmana.

La Confraria de Llauradors és una de les entitats més antigues de la ciutat i l’edifici és històric. D’esta manera, l’ajuntament i la junta directiva d’esta entitat compten amb un conveni de col·laboració per a realitzar estes actuacions de millora i reparació de l’edifici.

El regidor de Desenvolupament Rural, Rafa Pallarés, ha destacat que “la Confraria necessitava diferents millores, reparacions i pintura i hem aprofitat les noves brigades municipals per a realitzar esta tasca”. A més, ha comentat que “l’ajuntament es fa càrrec del manteniment de l’edifici gràcies al conveni de col·laboració amb la junta de la Confraria de Llauradors”. Rafa també, ha comentat que “s’apropen les festes de Sant Antoni a Morella, i volem tindre la Confraria enllestida per albergar les activitats previstes per a l’interior d’esta”.

El cap de setmana del 19, 20 i 21 de gener se celebra el Sant Antoni a Morella. Sant Antoni compta amb diferents activitats tradicionals que involucren als veïns i veïnes de Morella en esta festa característica dels pobles de l’interior. Així la representació de la Vida del Sant, la cremà de la barraca, les representacions de la Sembrà i la Llaurà, l’Agostera, el Mondongo, el Tio de la Figuereta o la Cucafera es podran veure al Sant Antoni de Morella un any més.

Leave a Reply

Your email address will not be published.