fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Noves restes de dinosaures al jaciment del Mas de Romeu de Morella

Noves restes de dinosaures al jaciment del Mas de Romeu de Morella

Els f貌ssils trobats s鈥檈ncontren en molt bon estat de conservaci贸 i tenen uns 125 milions d鈥檃nys.

Morella troba noves restes de dinosaure al jaciment del Mas de Romeu en molt bon estat de conservaci贸. Aquests f貌ssils pertanyen a un dinosaure de la fam铆lia dels Saur貌podes d’uns 20 metres de llarg脿ria des del cap fins a la cua, un animal que faria uns vuit metres d’altura. Els experts daten les restes de 125 milions d’anys d’antiguitat i han trobat un total de 80 ossos. Amb esta troballa, el jaciment del Mas de Romeu es converteix en un dels m茅s importants d’Europa per la quantitat de restes i pel seu estat de conservaci贸.

El paleont貌leg morell脿 Jose Miguel Gasulla ha destacat que “hem trobat restes molt interessants que permeten veure i comparar totes les restes de la comarca i veure les similituds i difer猫ncies de la vida en esta zona”. Aix铆, Gasulla comenta que “es podria tractar d’una esp猫cie nova, encara que no est脿 confirmat i falta aprofundir en l’estudi d’aquestes restes”. L’expert ha comentat que el dinosaure “t茅 125 milions d’anys, edat molt semblant a totes les restes que s’han trobat a la zona. La troballa pertany al Cret脿cic inferior, m茅s concretament al Barremi脿 superior”.

Cal destacar que els ossos d’esta troballa es podran quedar a Morella per a seguir treballant amb ells. Aix铆, fruit d’esta troballa 茅s accelerar els terminis i treballs necessaris per a habilitar un espai on els experts puguen continuar el seu treball a Morella i no hagen de despla莽ar-se altres laboratoris o empla莽aments.

脡s la segona campanya que es realitza a este jaciment. Durant l’any passat van trobar restes m茅s deteriorades que en la present. Aix铆, Jose Miguel ha dit que “estem perfilant els f猫murs i les altres troballes que han aparegut i no estem buscant m茅s endins”. D’esta manera, el paleont貌leg creu que “encara no est脿 esgotat el jaciment i que es poden trobar m茅s coses en campanyes futures”.

L’alcalde de Morella, Rhams茅s Ripoll茅s, “esta troballa mostra, una volta m茅s, el patrimoni paleontol貌gic de Morella que t茅 molt de potencial i queden moltes coses per trobar”. Estes excavacions s贸n finan莽ades per l’ajuntament de Morella i, a m茅s, col路labora l’empresa Vega del Moll que els deixa eines i material per a realitzar les diferents tasques. Rhams茅s ha volgut agrair “als paleont貌legs, l’equip d’excavaci贸 i als propietaris dels terrenys la seua col路laboraci贸 i implicaci贸 en el projecte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.