fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Nules demana als ciutadans col·laboració per erradicar rosegadors en entorns privats

Nules demana als ciutadans col·laboració per erradicar rosegadors en entorns privats

L’ajuntament compta amb un programa per realitzar seguiments i controls en zones públiques.

Nules fa una crida als veïns de la població perquè hi haja col·laboració i coordinació entre l’entitat local i la ciutadania, en mires a reduir al mínim possible les poblacions de rosegadors en entorns urbans.

En este sentit, cal destacar que l’Ajuntament compta amb un Programa Integral de D.D.D. (Desratització, Desinsectació i Desinfecció) gestionat per l’empresa Lokímica S.A., que duu a terme un seguiment i control exhaustiu de les poblacions de rosegadors en l’entorn urbà del municipi.

No obstant això, malgrat els esforços de l’Ajuntament de Nules és necessària una activa conscienciació i participació ciutadana per a la gestió adequada de les poblacions de rosegadors.

Des de la regidoria de sanitat es destaca que les cases i solars abandonats, amb abundant mala herba i estris en desús són entorns que afavoreixen l’aparició i proliferació de múltiples plagues, entre elles les rates i els ratolins, que estableixen en estos llocs els seus caus. De la mateixa manera, pràctiques que resulten habituals com deixar galledes d’escombraries obertes, tant en la via pública com en domicilis particulars, o alimentar a gats de carrer amb pinso o menjar casolà, pot incrementar notablement el nombre de rates o ratolins d’una determinada zona urbana.

Altres focus atraients dels rosegadors poden ser sitges de gra, magatzems d’aliments, zones enjardinades descurades i frondoses, cultius amb males herbes, séquies abandonades, entre altres. És també habitual trobar rosegadors, generalment ratolins, en habitatges particulars i en comunitats de propietaris, en cambres de comptadors, patis interiors, armaris de rebost, corrals, o aljubs, “en estos casos, l’Ajuntament no té competències per poder actuar, ja que es tracta de propietats privades, sent imprescindible que la ciutadania, de manera particular, duga a terme en certa mesura el seu propi programa de control de rosegadors. Estes accions poden ser en l’àmbit domèstic o a través d’una intervenció professional”, explica el regidor de sanitat, Antonio Romero.

Leave a Reply

Your email address will not be published.