fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Nules demana als ciutadans col路laboraci贸 per erradicar rosegadors en entorns privats

Nules demana als ciutadans col路laboraci贸 per erradicar rosegadors en entorns privats

L’ajuntament compta amb un programa per realitzar seguiments i controls en zones p煤bliques.

Nules fa una crida als ve茂ns de la poblaci贸 perqu猫 hi haja col路laboraci贸 i coordinaci贸 entre l’entitat local i la ciutadania, en mires a reduir al m铆nim possible les poblacions de rosegadors en entorns urbans.

En este sentit, cal destacar que l’Ajuntament compta amb un Programa Integral de D.D.D. (Desratitzaci贸, Desinsectaci贸 i Desinfecci贸) gestionat per l’empresa Lok铆mica S.A., que duu a terme un seguiment i control exhaustiu de les poblacions de rosegadors en l’entorn urb脿 del municipi.

No obstant aix貌, malgrat els esfor莽os de l’Ajuntament de Nules 茅s necess脿ria una activa conscienciaci贸 i participaci贸 ciutadana per a la gesti贸 adequada de les poblacions de rosegadors.

Des de la regidoria de sanitat es destaca que les cases i solars abandonats, amb abundant mala herba i estris en des煤s s贸n entorns que afavoreixen l’aparici贸 i proliferaci贸 de m煤ltiples plagues, entre elles les rates i els ratolins, que estableixen en estos llocs els seus caus. De la mateixa manera, pr脿ctiques que resulten habituals com deixar galledes d’escombraries obertes, tant en la via p煤blica com en domicilis particulars, o alimentar a gats de carrer amb pinso o menjar casol脿, pot incrementar notablement el nombre de rates o ratolins d’una determinada zona urbana.

Altres focus atraients dels rosegadors poden ser sitges de gra, magatzems d’aliments, zones enjardinades descurades i frondoses, cultius amb males herbes, s茅quies abandonades, entre altres. 脡s tamb茅 habitual trobar rosegadors, generalment ratolins, en habitatges particulars i en comunitats de propietaris, en cambres de comptadors, patis interiors, armaris de rebost, corrals, o aljubs, “en estos casos, l’Ajuntament no t茅 compet猫ncies per poder actuar, ja que es tracta de propietats privades, sent imprescindible que la ciutadania, de manera particular, duga a terme en certa mesura el seu propi programa de control de rosegadors. Estes accions poden ser en l’脿mbit dom猫stic o a trav茅s d’una intervenci贸 professional”, explica el regidor de sanitat, Antonio Romero.

Leave a Reply

Your email address will not be published.