fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda estrena el ‘cinquè contenidor’ per a recollir la matèria orgànica

Onda estrena el ‘cinquè contenidor’ per a recollir la matèria orgànica

Veïns de l’avinguda Catalunya i voltants participen en la prova pilot posada en marxa per l’Ajuntament

Onda ha estrenat avui un nou servei de recollida de matèria orgànica. Un total de 30 contenidors de color marró s’han integrat bé en l’avinguda Catalunya i voltants. D’aquesta manera, comença la prova pilot del ‘cinquè contenidor’, el marró, en el qual els veïns que participen en la campanya hauran de depositar les restes de menjar i de plantes.

Des de dilluns passat 13 i fins a aquest divendres, al Pavelló Víctor Cabedo, en horari de 17.30 a 22.30 hores, l’Ajuntament està repartint als veïns de la zona que han rebut una carta informativa i que desitgen participar en el sistema, poals de 10 litres de capacitat. Ací podran abocar els residus orgànics, dins de les bosses biocombustibles, que posteriorment depositaran en qualsevol dels contenidors marrons que fins al moment s’han col·locat a Onda.

A més del repartiment gratuït de poals per a separar els residus orgànics en origen, també s’ha realitzat una campanya informativa entre els veïns amb la difusió de díptics explicatius sobre la importància del reciclatge i amb informació pràctica sobre el que es considera residus orgànics i el que no.

A través d’una subvenció de 20.000 euros de programes mediambientals de Reciplasa, l’Ajuntament inicia aquesta campanya amb l’objectiu d’implantar aquest projecte inicialment en aquesta zona del municipi i en el cas de resultar reeixida per la seva acceptació, ampliar la mesura a la totalitat del terme. La prova es desenvoluparà al llarg de vint setmanes durant les quals la freqüència del servei no variarà, realitzant-se els dimarts, dijous i dissabtes, a partir del dia 21 de març.

El ‘cinquè contenidor’ és encara un sistema desconegut per a molts ciutadans. En aquest sentit, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat la importància d’incorporar com un hàbit més la separació dels residus orgànics, ja que “suposa entre un 40 i un 50% del fem que acabem tirant al contenidor comú”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.