fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda insta el Consell que realitze test Covid als treballadors i usuaris de la residència i centres de majors

Onda insta el Consell que realitze test Covid als treballadors i usuaris de la residència i centres de majors

L’equip de Govern presentarà una moció en el Ple perquè la Generalitat assumisca la seua responsabilitat i actue immediatament.

L’equip de Govern de l’Ajuntament d’Onda presentarà en el pròxim Ple del dimecres 8 de juliol una moció per a instar a la Generalitat Valenciana que realitze, amb urgència i periodicitat constant, proves de detecció del Covid-19 a residents, usuaris i treballadors de les Residències de persones majors dependents, dels Centres de Dia i dels habitatges tutelats, així com als treballadors dels centres de majors.

L’objectiu d’esta mesura és detectar i monitorar possibles casos, una informació clau per a previndre i aïllar futurs contagis, garantir la seguretat dels treballadors i l’atenció dels residents i els seus familiars. Cal recordar que més del 40% de la incidència mortal de la pandèmia del coronavirus a la Comunitat Valenciana, segons fonts del Ministeri de Sanitat, s’ha produït entre residents de les residències de majors.

A Onda, gràcies a la gran professionalitat del personal, la residència de persones majors de la Fundació Monsenyor Fernando Ferris no ha tingut cap defunció pel coronavirus, encara que 10 treballadors van donar positiu després de realitzar-se el test que va ser finançat pels regidors del grup popular. En conéixer la notícia, la Generalitat va realitzar la prova a tots els residents, donant tots negatiu, però dos mesos després no ha tornat a repetir el test, ni tan sols a les 55 persones dependents que ocupen una plaça pública i que són responsabilitat directa del Consell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.