fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Onda posa en marxa el pla pilot de reciclatge org脿nic amb el cinqu茅 contenidor

Onda posa en marxa el pla pilot de reciclatge org脿nic amb el cinqu茅 contenidor

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, anuncia que el projecte s’implantar脿 inicialment en la zona de l’avinguda Catalunya, on s’iniciar脿 una campanya informativa i s’instal路laran contenidors marrons.

L’Ajuntament d’Onda implantar脿 en les properes setmanes un programa pilot per a la recollida exclusiva de fem org脿nic. 鈥淟’objectiu d’aquesta recollida diferenciada 茅s millorar l’aprofitament dels residus i augmentar el reciclatge de la mat猫ria org脿nica, pels seus avantatges per al medi ambient, per a l’economia i per a la salut鈥, ha afirmat l’alcalde, Ximo Huguet, durant la presentaci贸 d’aquesta beneficiosa iniciativa amb la qual es pret茅n 鈥渆stalviar diners i contaminar menys鈥.

Concretament, es repartiran un total de 20 contenidors espec铆fics de color marr贸, de 360 litres cadascun, en els quals els usuaris podran depositar, per exemple, les restes de verdura i fruita, pa i aliments caducats, restes de menjar cuinada o taps de suro. L’alcalde, Ximo Huguet, ha assenyalat que aquest programa pilot mediambiental s’implantar脿 inicialment en l’avinguda Catalunya i voltants, per a con猫ixer el comportament del servei abans d’implantar un projecte definitiu. 鈥淟a prova es desenvolupar脿 al llarg de vint setmanes durant les quals la freq眉猫ncia del servei no variar脿, realitzant-se el mateix 3 vegades per setmana鈥, ha informat Huguet.

L’empresa concession脿ria del servei de recollida, FCC, ser脿 l’encarregada d’iniciar aquest servei i mantenir la primera presa de contacte amb els ve茂ns d’Onda, als quals informar脿 i repartir脿 uns xicotets contenidors de 10 litres de capacitat i bosses de biocompostables per a fomentar la separaci贸 de la fracci贸 org脿nica en origen. Els usuaris hauran de depositar els residus org脿nics emmagatzemats en els seus domicilis en els contenidors espec铆fics 鈥揹e color marr贸- ubicats en diferents punts de la via p煤blica.

Finalment, l’alcalde d’Onda ha animat els ciutadans a participar en aquest programa pilot i els ha traslladat la import脿ncia 鈥渄’implicar-se en aquesta recollida selectiva, la necessitat de contribuir a reduir la quantitat de residus generats i implementar pol铆tiques que permeten l’aprofitament dels mateixos per a altres usos鈥. Per a Huguet, 鈥渆n el reciclatge espec铆fic est脿 el futur del nostre entorn, per la qual cosa convide a tots els ve茂ns i ve茂nes d’Onda al fet que proven durant unes setmanes aquesta opci贸 que permetr脿 reduir la quantitat de fem org脿nic que barregem al final del dia amb la resta de deixalles鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.