fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Onda posa en valor les accions mediambientals del municipi en una conferència d’alcaldes a València

Onda posa en valor les accions mediambientals del municipi en una conferència d’alcaldes a València

La taula redona Polítiques Municipals contra el canvi climàtic reuneix a alcaldes d’Alcoi, Paterna, Burjassot, Elda i Onda.

L’Alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha acudit  a la taula redona de Polítiques Municipals contra el canvi climàtic per a posar en valor les accions que està duent a terme l’Ajuntament en el municipi. A esta taula també han acudit alcaldes de les ciutats d’Alcoi, Toni Francés, Paterna, Juan Antonio, Burjassot, Rafa García, i Elda, Rubén Alfaro. Ximo Huguet explica que “la lluita contra l’escalfament global és una lluita que ha de partir de cadascun de nosaltres. Els Ajuntaments, com a administració més pròxima als ciutadans tenim el compromís per a portar-ho avance”.

Durant esta jornada, l’alcalde ha destacat les accions realitzades en els diferents àmbits. Respecte a l’urbanisme ha ressaltat la implantació d’un pla de mobilitat amb el qual a poc a poc s’han fet peatonals alguns carrers de la població per a reduir els trajectes amb cotxe i fomentar l’ús de la bicicleta o els desplaçaments a peu. A açò cal sumar-li altres xicotetes actuacions ampliant les voreres per a fer camins escolars segurs i la creació de carrils ciclopeatonals com el de l’Av. Serra d’Espadà amb quasi 1 km i el que s’ha creat ja, i estrenat recentment, en la zona esportiva fins a l’Ermita del Salvador. Així mateix, “moure’s per la ciutat d’Onda amb transport públic és gratuït, per a fomentar el seu ús. Donem servei a totes les zones de la localitat i fins i tot a una pedania com Artesa”.

Quant a l’eficiència energètica, el subministrament de totes les instal·lacions municipals prové de fonts 100% netes. Pel que fa a l’enllumenat públic, l’alcalde ha comentat que s’han substituït les antigues lluminàries per unes de led i s’han instal·lat reguladors de flux perquè la intensitat lumínica disminuïsca a certa hora de la nit, d’esta manera es redueix la quantitat d’energia necessària per a il·luminar la ciutat. També s’han implantat plaques solars en pavellons esportius que faciliten que el subministrament d’aigua calenta es realitze a través d’esta energia alternativa i a més s’han creat ajudes per a la rehabilitació de llars i millorar així la seua eficiència energètica.

En relació amb la recollida de residus, l’horitzó 2020 indica que Espanya ha de reciclar un 50%, per la qual cosa per a augmentar el reciclatge en la llar, Onda ha realitzat una experiència pilot d’introducció del cinqué contenidor marró per a matèria orgànica i s’han fet campanyes de responsabilització per a conscienciar a la ciutadania, sobretot en els centres educatius. “Des de l’Ajuntament d’Onda seguirem treballant en esta adreça per a fer d’Onda una ciutat sostenible i respectuosa amb el medi ambient, en línia amb la nostra acció de govern cap a una ciutat saludable. Si cuidem el medi ambient, farem d’Onda una ciutat més habitable i amb millor qualitat de vida”, conclou Ximo Huguet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.