fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Primera aparici贸 d’un nou llimac marina a la desembocadura del riu Millars

Primera aparici贸 d’un nou llimac marina a la desembocadura del riu Millars

Aquesta esp猫cie de mol路lusc anomenada llebre de mar negra 茅s la primera vegada que apareix a la prov铆ncia de Castell贸.

Es tracta d’un llimac 聽mar铆 d’uns 15 cent铆metres de llarg脿ria de cos mass铆s, amb el dors molt alt i dos plecs de pell que a manera de capa recobreixen completament l’animal i la closca. 脡s un animal invertebrat de color marr贸 fosc. En valenci脿 rep el nom de llebre de mar negra (Aplysia fasciata). 脡s la primera vegada que aquesta esp猫cie de mol路lusc es localitza a la prov铆ncia de Castell贸. El聽llimac聽mar铆 ha sigut trobada pel servei de Guarderia del Consorci del Riu Millars en una de les seues inspeccions de control rutin脿ries per la desembocadura. La troballa ha sigut notificada immediatament al Servei de Vida Silvestre de la Generalitat Valenciana.

Un llimac marina molt lluny de la mar

El聽llimac聽marina ha aparegut a la gola sud de la desembocadura del riu Millars uns 300 metres aig眉es amunt. El mol路lusc estava alimentant-se molt a prop de la vora quan va ser descobert per la Guarderia del Consorci. El m茅s xocant del descobriment 茅s que el聽llimac聽estava lluny de la mar. Aquest fet indica que en aquests moments les goles presenten un alt nivell de salinitat a causa de la intrusi贸 marina. Cal recordar que en l’actualitat la desembocadura del Millars continua oberta a la mar despr茅s de l’煤ltima riuada.

Una nova esp猫cie per a la prov铆ncia de Castell贸

Al Banc de Dades de Biodiversitat de la Comunitat Valenciana, llistat que arreplega totes les esp猫cies de la geografia valenciana, tan sols hi havia tres cites pr猫vies: a X脿bia (Alacant), a Cullera i a Val猫ncia.

Les llebres de mar negra habiten a la Mediterr脿nia, a l’Atl脿ntic i a la mar Roja. Prefereixen despla莽ar-se per les roques cobertes d’algues, ja que s’alimenten de les mateixes. A partir d’ara aquesta bavosa negra, primera cita per a tota la prov铆ncia de Castell贸, formar脿 part de l’extens llistat d’esp猫cies i cites del Banc de Dades de Biodiversitat. Concretament ser脿 l’esp猫cie citada n煤mero 1 826 342.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.