fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Representats d’ONG’s tunisianes prenen com a referent el Pla d’Igualtat Municipal de Castelló

Representats d’ONG’s tunisianes prenen com a referent el Pla d’Igualtat Municipal de Castelló

Una delegació d’entitats procedents de Tunis ha visitat el servei d’Igualtat de l’Ajuntament per conèixer els millors procediments d’atenció a les víctimes de la violència masclista.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, i les responsables del servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, han mantingut una reunió amb representats tunisianes que treballen en l’àmbit de la sensibilització i la prevenció de la violència de gènere i en la implementació de procediments i sistemes d’acollida per a dones que pateixen aquest problema a Tunis. Des de l’Ajuntament de Castelló s’ha donat a conèixer el Pla d’Igualtat Municipal, un treball que ha despertat molt d’interès entre la delegació tunisiana, integrada per les activistes Zohra Bouguerra i Aicha Fahallah.

La visita s’emmarca dins el projecte Elles Trien, que té com a objectiu apropar la cooperació internacional al desenvolupament per conèixer les experiències satisfactòries que s’han impulsat a diferents països per promoure el desenvolupament. Segons la regidora d’Igualtat, la visita “ha estat molt beneficiosa perquè hem intercanviat experiències i hem pogut conèixer que la seua realitat té moltes semblances amb la nostra”.

A més, ha assegurat Brancal, “el fet de tindre un pla d’igualtat que desperta tant d’interès per part d’aquestes entitats i persones que treballen per al desenvolupament ens confirma la qualitat i validesa del projecte i ens motiva per continuar treballant per combatre totes les desigualtats”.

Al respecte, Brancal ha recordat que “hem de tindre molt clar que les violències masclistes no només es reflecteixen en les xifres de dones assassinades a mans de les seues parelles; per desgràcia, hi ha molts comportaments, pautes socials i situacions en les que milers de dones pateixen greus agressions a la seua salut psíquica, física i mental”. Per aquest motiu, la vicealcaldessa ha volgut posar de manifest que la xacra de les violències masclistes, en ser un fenomen que traspassa fronteres, requereix el suport a la cooperació entre diferents estats i societats.

Per exemple, ha citat la regidora, “el projecte que involucra les representants tunisianes busca ajudar les dones emprenedores de la regió de Gabès a explotar de forma sostenible els recursos, sobretot en el sector agrícola i artesanal amb l’objectiu de que siguen les dones les que protagonitzen el desenvolupament rural a la seua regió”. Totes aquestes propostes s’emmarquen dins un projecte de cooperació al desenvolupament promogut per l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP), que treballa per teixir aliances i compartir experiències entre els països del nord i del sud.

“És molt important que els treballs de cooperació al desenvolupament incloguen projectes específics per a dones, ja que són les principals damnificades de totes les crisis, conflictes i situacions de pobresa que es viuen a països com Tunis, que a més en els darrers anys s’ha vist colpejat per la violència i les ideologies religioses més extremistes”, ha volgut destacar Brancal. Amb el treball que s’ha dut a terme en aquesta col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, el projecte Elles Trien busca desmuntar els tòpics de la cooperació internacional i donar cabuda a les dones en les iniciatives per fomentar la pau i el desenvolupament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.