fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Representats d’ONG’s tunisianes prenen com a referent el Pla d’Igualtat Municipal de Castell贸

Representats d’ONG’s tunisianes prenen com a referent el Pla d’Igualtat Municipal de Castell贸

Una delegaci贸 d’entitats procedents de Tunis ha visitat el servei d’Igualtat de l’Ajuntament per con猫ixer els millors procediments d’atenci贸 a les v铆ctimes de la viol猫ncia masclista.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Ali Brancal, i les responsables del servei d’Igualtat de l’Ajuntament de Castell贸, han mantingut una reuni贸 amb representats tunisianes que treballen en l’脿mbit de la sensibilitzaci贸 i la prevenci贸 de la viol猫ncia de g猫nere i en la implementaci贸 de procediments i sistemes d’acollida per a dones que pateixen aquest problema a Tunis. Des de l’Ajuntament de Castell贸 s’ha donat a con猫ixer el Pla d’Igualtat Municipal, un treball que ha despertat molt d’inter猫s entre la delegaci贸 tunisiana, integrada per les activistes Zohra Bouguerra i Aicha Fahallah.

La visita s’emmarca dins el projecte Elles Trien, que t茅 com a objectiu apropar la cooperaci贸 internacional al desenvolupament per con猫ixer les experi猫ncies satisfact貌ries que s’han impulsat a diferents pa茂sos per promoure el desenvolupament. Segons la regidora d’Igualtat, la visita “ha estat molt beneficiosa perqu猫 hem intercanviat experi猫ncies i hem pogut con猫ixer que la seua realitat t茅 moltes semblances amb la nostra”.

A m茅s, ha assegurat Brancal, “el fet de tindre un pla d’igualtat que desperta tant d’inter猫s per part d’aquestes entitats i persones que treballen per al desenvolupament ens confirma la qualitat i validesa del projecte i ens motiva per continuar treballant per combatre totes les desigualtats”.

Al respecte, Brancal ha recordat que “hem de tindre molt clar que les viol猫ncies masclistes no nom茅s es reflecteixen en les xifres de dones assassinades a mans de les seues parelles; per desgr脿cia, hi ha molts comportaments, pautes socials i situacions en les que milers de dones pateixen greus agressions a la seua salut ps铆quica, f铆sica i mental”. Per aquest motiu, la vicealcaldessa ha volgut posar de manifest que la xacra de les viol猫ncies masclistes, en ser un fenomen que traspassa fronteres, requereix el suport a la cooperaci贸 entre diferents estats i societats.

Per exemple, ha citat la regidora, “el projecte que involucra les representants tunisianes busca ajudar les dones emprenedores de la regi贸 de Gab猫s a explotar de forma sostenible els recursos, sobretot en el sector agr铆cola i artesanal amb l’objectiu de que siguen les dones les que protagonitzen el desenvolupament rural a la seua regi贸”. Totes aquestes propostes s’emmarquen dins un projecte de cooperaci贸 al desenvolupament promogut per l’Assemblea de Cooperaci贸 per la Pau (ACPP), que treballa per teixir aliances i compartir experi猫ncies entre els pa茂sos del nord i del sud.

“脡s molt important que els treballs de cooperaci贸 al desenvolupament incloguen projectes espec铆fics per a dones, ja que s贸n les principals damnificades de totes les crisis, conflictes i situacions de pobresa que es viuen a pa茂sos com Tunis, que a m茅s en els darrers anys s’ha vist colpejat per la viol猫ncia i les ideologies religioses m茅s extremistes”, ha volgut destacar Brancal. Amb el treball que s’ha dut a terme en aquesta col路laboraci贸 amb l’Ajuntament de Castell贸, el projecte Elles Trien busca desmuntar els t貌pics de la cooperaci贸 internacional i donar cabuda a les dones en les iniciatives per fomentar la pau i el desenvolupament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.