fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

STEPV exigeix la negociaci贸 d’un pla de conting猫ncia espec铆fic per a educaci贸

STEPV exigeix la negociaci贸 d’un pla de conting猫ncia espec铆fic per a educaci贸

El Sindicat celebra que els centres Educaci贸 Infantil i Educaci贸 Especial no reprenguen l’activitat amb l’alumnat abans de l’estiu

Ahir es van reunir les conselleries d’educaci贸 amb el Ministeri d’Educaci贸 per a tractar l’entrada dels centres educatius en la Fase 2 i preparar l’inici de curs 2020/21 a setembre.

Com ja havia anunciat el govern espanyol, s’autoritzar脿 en la Fase 2 l’obertura de centres d’educaci贸 infantil per atendre l’alumnat els pares dels quals han de treballar. Tamb茅 es podran fer classes de rep脿s i refor莽 per a alumnat de 4t d’ESO, 2n de Batxillerat i els darrers cursos de FP i ensenyaments de r猫gim especial, on l’alumnat ha de titular.

STEPV ja va avan莽ar que s’oposava a aquestes mesures plantejades pel govern espanyol, ja que considera que encara no estem preparats per reprendre cap activitat lectiva amb el nostre alumnat, encara que siguen col路lectius menuts.

En eixe sentit, el Sindicat celebra que la Conselleria d’Educaci贸 haja decidit que el Pa铆s Valenci脿 no obrir脿 els centres d’Educaci贸 Infantil i Educaci贸 Especial, per貌 ha acceptat obrir els centres per atendre alumnat dels darrers cursos de secund脿ria, batxillerat, FP i ensenyaments de r猫gim especial de forma volunt脿ria.

En la Mesa Sectorial s’haur脿 de negociar aquesta represa de l’activitat docent abans de l’estiu, en la qual el Sindicat tornar脿 a plantejar que no cal obrir encara els centres i, si finalment es mant茅 la mesura per part de l’administraci贸, que cal urgentment un pla de conting猫ncia espec铆fic per a ensenyament (cosa que porta temps demanant) i que es respecten totes les mesures de distanciament social i de prevenci贸 per evitar qualsevol contagi.

Quant a l’inici de curs a setembre que tamb茅 es va tractar amb el Ministeri, el Sindicat demana a la Conselleria d’Educaci贸 que tamb茅 es negocien en Mesa Sectorial els diferents escenaris previstos, 茅s a dir, que retornem a la normalitat presencial, que continuem confinats o que haurem de combinar presencialitat i treball telem脿tic per mantindre les dist脿ncies de seguretat.

A m茅s, el Sindicat continuar脿 insistint en la necessitat que la Conselleria compte amb els comit茅s de seguretat i salut laboral del professorat abans de donar cap pas que afecte la salut dels treballadors i treballadores de l’ensenyament, per貌 tamb茅 del nostre alumnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.