fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Susana Marquès: “En un any Benicàssim recuperarà el seu patrimoni més destacat: Vila Ana, Vila Elisa i la Torre Sant Vicent”

Susana Marquès: “En un any Benicàssim recuperarà el seu patrimoni més destacat: Vila Ana, Vila Elisa i la Torre Sant Vicent”

La veu de Bàrbara Bacora, la música de The Sigmunds i les lectures de coneguts autors de la província omplen de glamur la inauguració del “l’Espai cultural de la Mar-Vila Ana”.

Centenars de persones van voler ser testimonis en primera persona de la inauguració de “l’Espai cultural de la Mar- Vila Ana” en el Passeig Pilar Coloma de Benicàssim. L’acte va comptar amb rellevants personalitats del món de la cultura, l’art, les lletres i la societat no solament de Benicàssim, sinó de tota la província.

D’aquesta forma, el nou recinte cultural a la vora del mar de Benicàssim es posava de llarg i obria les seues portes definitivament, després que el raper Arkano fera ahir les delícies dels més joves en la vila.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marquès, qui ha destacat que “no solament volem protegir els immobles que són memòria de la nostra història i el nostre passat; sinó que a més, volem convertir-los en elements vius del nostre present i el nostre futur. Per açò volem que la gent faça seua la vila. Que l’òmpliguen d’activitat, d’art, de música, de literatura…en definitiva, de vida”.

Márqués ha destacat també l’àrdua labor de l’equip de govern que “a força de treball, tenacitat i constància aconseguirem fer realitat molts projectes que es trobaven bloquejats o paralitzats. En menys d’un any i mig, seran una realitat la restauració de Vila Ana, la recuperació de la Torre Sant Vicent i la rehabilitació de Vila Elisa. Avui inaugurem la primera, al desembre acabarà la segona i, a la fi de 2018, serà ja una realitat, la tercera. Vila Ana és a partir d’avui l’espai cultural més multidisciplinari del municipi. La recuperació de la Torre Sant Vicent, gràcies al finançament del Govern d’Espanya, convertirà la nostra torre vigia en un centre d’interpretació turística i un espai visitable que serà un gran atractiu per a la ciutat. I Vila Elisa serà el centre de congressos i activitats referent en el litoral valencià. Per açò treballem i amb la meta d’aconseguir-ho tot per a la gent de Benicàssim i per als qui ens visiten”.

En finalitzar el discurs oficial, la vocalista castellonenca, Bàrbara Bacora i el grup pop, The Sigmunds han sigut els encarregats de posar música a l’esdeveniment. A més, autors de la talla de Pablo Sebastiá, Pere Cervantes o Pedro Tejada han participat al costat dels membres del Club de Lectura de Benicàssim, ha delectat als assistents amb la lectura d’alguns textos.

Finalment, demà conclourà la festa d’inauguració amb un acte per als més xicotets. A partir de les 19:30 hores, se celebrarà un cuentacuentos a càrrec de Félix Albo, un dels millors explica contes del moment. Més tard, a partir de les 21 hores, s’iniciarà una de les activitats més esperades pels xicotets, com és passar “Una nit a la biblioteca”. Una vetlada de diversió i literatura dins del recinte de la biblioteca del mar. Els xiquets que s’inscriguen a esta activitat coneixeran els secrets dels llibres fins a les 9 h del dissabte 12 d’agost.

Leave a Reply

Your email address will not be published.