fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Urbanisme participa en l’elaboració d’una estratègia conjunta per a la rehabilitació d’habitatges a Vinarós

Urbanisme participa en l’elaboració d’una estratègia conjunta per a la rehabilitació d’habitatges a Vinarós

Per primera vegada es llança a la Comunitat Valenciana una línia d’ajudes per a obres de rehabilitació a l’interior d’habitatges (cuines i banys), de més de 20 anys d’antiguitat.

El regidor d’Urbanisme, Jan Valls, ha explicat aquest dijous que pròximament es presentarà una nova estratègia per fomentar la rehabilitació d’habitatges. Vinaròs ha participat en la seua elaboració, com a part d’un grup de treball amb altres administracions locals valencianes com Mislata, Alzira o Bocairent.

Aquesta proposta es basa en quatre eixos fonamentals, centrats en la creació d’un punt local d’informació i atenció al ciutadà per a temes relacionats amb la rehabilitació d’habitatges, la potenciació de les campanyes de difusió de les ajudes estatals i autonòmiques per a la millora d’edificis i habitatges, així com l’estudi de possibles bonificacions en les taxes de llicències d’obra.

“L’objectiu és que més persones puguen beneficiar-se d’aquests ajuts que, en aquesta edició del Pla Rehnata destaquen per ser directes a les famílies i enfocades per primera vegada en la millora de l’interior dels habitatges”, ha explicat Valls.

Concretament es podran subvencionar fins a un 35% les reformes de banys i cuines d’habitatges construïts el 1996 o en anys anteriors, el que inclou tant l’elaboració del projecte tècnic com les obres en si. En total, el pressupost que es destinarà des de Conselleria serà de 3 milions d’euros.

Aquests ajuts, per a obres iniciades a partir l’1 de gener de 2017 i que hauran d’estar acabades abans del 15 d’octubre, podran sol·licitar-se per part de propietaris o arrendataris habituals a través del tècnic d’obra, fins al 15 de maig pròxim. Per a més informació es pot consultar el web www.renhata.es

Leave a Reply

Your email address will not be published.