fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real aconsegueix la reducci贸 de la r脿tio a 23 alumnes per aula per escolaritzar 507 xiquets i xiquetes en els col路legis de la ciutat

Vila-real aconsegueix la reducci贸 de la r脿tio a 23 alumnes per aula per escolaritzar 507 xiquets i xiquetes en els col路legis de la ciutat

Els 507 xiquets i xiquetes de 3 anys que s’escolaritzaran per primera vegada el pr貌xim curs en els col路legis de Vila-real comptaran amb una r脿tio de 23 alumnes per aula, despr茅s que la Conselleria haja at猫s la petici贸 del Consell Escolar Municipal de reduir la xifra d’escolars per cada unitat docent d’infantil. El per铆ode d’inscripci贸 es va obrir ahir i es perllongar脿 fins al pr貌xim 29 de maig.

鈥淔a poc m茅s d’un mes, el Consell Escolar Municipal va decidir sol路licitar a la Generalitat un descens de la r脿tio, tenint sobretot en compte la baixada de la natalitat experimentada des de l’煤ltim augment de r脿tios en els col路legis de la ciutat. Reduir la proporci贸 d’alumnes redunda en una millor qualitat de l’ensenyament, particularment en l’etapa d’infantil, en la qual resulta complicat mantenir l’atenci贸 per part dels docents. Amb menys xiquets per aula, 茅s m茅s f脿cil poder acompanyar-los i garantir una millor atenci贸 als menors鈥, detalla la regidora d’Educaci贸, M贸nica Ma帽as. La decisi贸, adoptada per la Conselleria el 17 de maig passat i publicada en el DOCV el dia 19, suposa tamb茅 una 鈥渄istribuci贸 equitativa鈥 dels alumnes en les diferents unitats i afavoreix el manteniment de les l铆nies educatives, enfront d’eventuals supressions.

鈥淟a decisi贸 de reduir les r脿tios a 23 alumnes per aula 茅s una nova mostra de l’actitud de la Generalitat Valenciana, que torna a posar-se del costat dels municipis, de les persones i d’un dret tan b脿sic i fonamental com 茅s el de l’educaci贸鈥, incideix Ma帽as. La regidora s’ha referit, en aquests termes, a les mesures adoptes pel Consell auton貌mic en aquesta mat猫ria en els dos 煤ltims anys, com la implantaci贸 de la gratu茂tat dels llibres de text a trav茅s del programa Xarxa Llibres; el comprom铆s d’eliminar aules prefabricades que suposar脿 en breu la construcci贸 d’un nou aulari d’infantil al col路legi Carlos Sarthou o la creaci贸 d’aules p煤bliques de dos anys, amb dues unitats en el Sarthou i en Concepci贸n Arenal. 鈥淓nfront de les obres fara貌niques i els circuits de F贸rmula 1 i malgrat el deute de 40.000 milions heretat de l’煤ltim govern del PP i d’un infrafinan莽ament hist貌ric, ara comptem amb una Generalitat que escolta, at茅n i prioritza tota la seua atenci贸 en les persones鈥, conclou Ma帽as.

Leave a Reply

Your email address will not be published.