fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real analitzar脿 amb t猫cnics la documentaci贸 de les EDUSI per a valorar la presentaci贸 d’al路legacions la setmana que ve

Vila-real analitzar脿 amb t猫cnics la documentaci贸 de les EDUSI per a valorar la presentaci贸 d’al路legacions la setmana que ve

La responsable d’avaluaci贸 de projectes del Ministeri es compromet amb l’alcalde a facilitar els documents que l’Ajuntament reclama des del dilluns. Benlloch lamenta la 鈥渄eslleialtat鈥 del PP per 鈥渇alsejar la realitat鈥 i 鈥渋ntentar confondre鈥.

L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha mantingut aquest mat铆 una reuni贸 amb la responsable d’avaluaci贸 de projectes de la Subdirecci贸 General de Cooperaci贸 Territorial Europea i Desenvolupament Urb脿 del Ministeri d’Hisenda i Administracions P煤bliques per a recaptar informaci贸 sobre els criteris seguits en la selecci贸 de les Estrat猫gies Urbanes de Desenvolupament Sostenible Integrat (EDUSI) per a l’obtenci贸 de finan莽ament europeu. En la reuni贸, la responsable del Ministeri s’ha comprom猫s a remetre a l’Ajuntament tota la documentaci贸, amb la finalitat de poder avaluar la presentaci贸 d’al路legacions a la resoluci贸 del Govern, publicada aquesta setmana.

鈥淒es que vam tenir not铆cia de la resoluci贸, ens vam posar en contacte immediatament amb el Ministeri perqu猫 ens remeteren tota la documentaci贸 de l’expedient. Se’ns va dir que se’ns donaria en la reuni贸 de hui, per貌 finalment tan sols hem pogut veure una taula amb les valoracions, per la qual cosa hem sol路licitat novament que se’ns remeta i s’han comprom猫s a fer-ho aquest mateix dilluns鈥, explica Benlloch. 鈥淭enim 10 dies per a decidir si presentem o no al路legacions i, quan rebem la documentaci贸, la prioritat ser脿 analitzar-la al detall i reunir-nos amb els t猫cnics i la consultora que ens va ajudar a redactar l’estrat猫gia DUSI per a decidir qu猫 茅s el millor per a Vila-real鈥, detalla l’alcalde.

Benlloch, qui ha acudit a la reuni贸 acompanyat del t猫cnic de l’脿rea, recorda que la proposta de Vila-real es troba entre les aprovades pel Ministeri, encara que la puntuaci贸 obtinguda ha quedat 鈥減r脿cticament al tall鈥 per a rebre finan莽ament europeu a trav茅s dels Feder. 鈥淗em d’analitzar tota la documentaci贸, amb humilitat perqu猫 茅s la primera vegada que optem a aquest tipus de projectes i sense confondre als ciutadans, com han fet aquests dies amb absoluta deslleialtat des del Partit Popular en tots els 脿mbits, tant en l’Ajuntament com en la Diputaci贸 i fins i tot el sudelegat del Govern en la prov铆ncia鈥, denuncia l’alcalde.

En aquest sentit, Benlloch recorda que la selecci贸 de les estrat猫gies DUSI 鈥溍﹕ una q眉esti贸 completament t猫cnica, en la qual no caben mediadors ni aconseguidors鈥. Aix铆 ho ha confirmat tamb茅 la mateixa responsable del Ministeri. 鈥淣i Moliner ni el subdelegat ni ning煤 s’ha dirigit al Govern per a interessar-se ni molt menys intervenir per Vila-real, tal com se’ns ha traslladat des del Ministeri, on, per cert, tamb茅 ens confirmen que, per a rebre finan莽ament europeu, no 茅s cap requisit ni t茅 absolutament res a veure presentar-se amb altres municipis o en una estrat猫gia m茅s 脿mplia, com ha volgut fer creure un PP deslleial m茅s pendent de falsejar la realitat i confondre que per defensar els interessos dels ve茂ns鈥, agrega.

L’alcalde ha volgut agrair al Ministeri d’Hisenda i Administracions P煤bliques la r脿pida resposta a la sol路licitud de l’Ajuntament per a mantenir una trobada formal. 鈥淗a sigut una reuni贸 de treball en la qual hem pogut con茅ixer m茅s detalls sobre el proc茅s que fins ara, malgrat haver-los sol路licitat des del mateix dilluns, no se’ns havien facilitat. Aix铆 i tot, esperem poder disposar prompte de tota la documentaci贸 necess脿ria per a analitzar-la en profunditat i poder valorar amb els nostres t猫cnics la conveni猫ncia de presentar al路legacions o conc贸rrer a pr貌ximes convocat貌ries de les ajudes, perqu猫 la dotaci贸 de finan莽ament europeu no acaba ac铆; hi haur脿 m茅s oportunitats鈥, detalla Benlloch. De fet, l’alcalde avan莽a que hui mateix el Butllet铆 Oficial de l’Estat ha publicat la segona convocat貌ria d’ajudes i ja es treballa en una tercera convocat貌ria de subvencions que podria publicar-se al gener o febrer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.