fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real atorga els XXIV Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu a Manuel Roig i a Carme Alegre

Vila-real atorga els XXIV Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu a Manuel Roig i a Carme Alegre

Aquest dissabte s’ha celebrat a Vila-real, a la plaça de Colom, el lliurament dels Premis Maig – Memorial Pasqual Batalla de narrativa breu, convocats per la Regidoria de Normalització Lingüística en col·laboració amb l’Associació Cultural El Guitarró.

En aquesta vint-i-quatrena edició s’han presentat 26 relats i el primer premi ha sigut per a Garbons, obra de Manuel Roig, i el segon premi ha recaigut en Predisposició al dol, obra de Carme Alegre. El Jurat d’aquesta edició ha estat constituït per Mònica Soler i Carme Martí, tècniques de la Regidoria de Normalització Lingüística; Noelia Samblás, regidora de Tradicions, Relacions Institucionals i Normalització Lingüística i presidenta del Jurat; Pasqual Broch, en representació de l’Associació Cultural El Guitarró, que ha actuat com a secretari, i Vicent Usó, escriptor.

El guanyador, Manuel Roig Abad, és de la Vall d’Uixó i viu a la població alacantina d’Ibi, on és mestre de Música i membre de l’Ateneu Musical Schola Cantorum. Ens confessa que hauria de dir que és escriptor, però considera que la paraula li ve gran, quasi XXXL. La finalista, Carme Alegre Beltran, és de Meliana i ha cursat Estudis Anglesos a la Universitat de València. Posteriorment, s’ha especialitzat en Teoria de la Literatura a la Universitat de Barcelona i escriu relats breus i poesia.

Enguany la celebració del lliurament dels Premis Maig s’ha emmarcat en la programació que, com indica la regidora de Normalització Lingüística, Noelia Samblás, de nou s’ha preparat al voltant de la celebració del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Uns premis ja consolidats gràcies a les vint-i-tres edicions que precedeixen a la de 2021 i dotats amb 600 euros per a l’obra guanyadora i 300 euros per a l’obra finalista.

L’acte, conduït per l’escriptor i membre del Jurat Vicent Usó, ha finalitzat amb l’actuació de Lola Bou i Manel Brancal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.