fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real inicia els tràmits per a elaborar una normativa municipal que regule els vehicles de mobilitat personal

Vila-real inicia els tràmits per a elaborar una normativa municipal que regule els vehicles de mobilitat personal

L’alcalde sol·licita els informes preceptius per a establir les condicions de la seua utilització en les vies urbanes de la ciutat en el marc dels canvis en el Reglament General de Circulació que han entrat en vigor aquest 2 de gener.

L’Ajuntament de Vila-real ha fet un primer pas per a elaborar una regulació municipal sobre l’ús de vehicles de mobilitat personal en les vies urbanes de la ciutat amb la finalitat d’establir una normativa específica a nivell local en el marc dels canvis en el Reglament General de Circulació aprovats pel Govern central i que han entrat en vigor aquest 2 de gener.

Per això, l’alcalde de la ciutat, José Benlloch, ha signat una provisió per a sol·licitar els informes preceptius al tècnic de Mobilitat de l’Ajuntament així com al comissari principal cap de la Policia Local per a “l’estudi de la nova mobilitat a través de la circulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP) pel fet que en l’espai urbà han de conviure cada dia més mitjans de transport”. Així mateix, se sol·licita l’estudi de “les possibilitats tècniques a fi de poder elaborar una normativa municipal per a regular les condicions de la seua utilització i circulació en les vies urbanes de la nostra ciutat tenint en compte que es tracta de mitjans de transport que tenen un gran recorregut i acceptació entre la ciutadania i que són una alternativa de mobilitat sostenible i de futur a les ciutats modernes”, remarca l’alcalde.
La voluntat d’aprovar aquesta regulació local respon a la realitat actual, amb la proliferació de l’ús d’aquests vehicles de mobilitat personal, especialment els patinets elèctrics, en els espais públics de la ciutat i la necessitat d’establir una normativa específica que permeta “la convivència entre aquests i altres vehicles, però sobretot que oferisca una major seguretat tant als usuaris d’aquests mitjans de transport com als vianants”. De fet, els canvis en el Reglament General de Circulació que han entrat en vigor aquest 2 de gener es refereixen a la prohibició que aquests VMP circulen per voreres i zones per als vianants. Tampoc poden circular per vies interurbanes, ni autovies, autopistes, travessies o túnels urbans. Els usuaris d’aquests VMP han de complir les normes de circulació com la resta de vehicles i han de circular a un màxim de 25 quilòmetres per hora.

La nova legislació també contempla que els ajuntaments adapten els seus ordenances per a incloure aquests vehicles i que establisquen, si així ho estimen oportú, zones d’aparcament específiques.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Vila-real ja ha adquirit, a través de l’àrea de Mobilitat de la Regidoria de Territori, dues bases d’aparcament i càrrega per a patinets elèctrics que s’instal·laran a manera de prova pilot per a donar resposta al creixent ús d’aquests Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). La previsió és col·locar un d’aquests dispositius a l’entorn de la plaça Major i un altre en els voltants de l’estació del ferrocarril per a testar la resposta per part dels usuaris.

Aquests dispositius permeten estacionar quatre unitats alhora, i disposen d’una presa de corrent a 220 V per a poder connectar el carregador, 2 ports USB per a carregar altres dispositius i espai per a guardar un casc. El sistema funciona a través d’un codi de quatre dígits que introdueix primer l’usuari per a poder col·locar el vehicle i ha de recordar després per a retirar-lo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.