fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real modificarà l’Ordenança de trànsit per a regular la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal

Vila-real modificarà l’Ordenança de trànsit per a regular la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal

L’esborrany de la normativa elaborat pels departaments de Policia i Mobilitat situa en els 15 anys l’edat mínima per al seu ús en la via pública i prohibeix la circulació per voreres o espais reservats per a vianants.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, ha presentat hui l’esborrany de la modificació de l’Ordenança de trànsit, circulació i seguretat viària de l’Ajuntament de Vila-real amb l’objectiu de regular l’ús de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) en la via pública. L’equip de govern ha decidit impulsar aquesta modificació “per a garantir la seguretat viària davant la proliferació dels patinets elèctrics i altres VMP, i atés que la regulació del Govern central deixa als ajuntaments la competència per a desenvolupar una regulació específica sobre la circulació d’aquests vehicles a les ciutats”, segons ha detallat Gómez.

Els departaments de Policia i Mobilitat han elaborat aquest esborrany en el qual s’especifica, entre altres qüestions, que els VMP són “vehicles d’una o més rodes dotats d’una única plaça i propulsats per motors elèctrics que poden arribar a una velocitat màxima d’entre 6 i 25 quilòmetres per hora”. L’esborrany de la nova normativa municipal estableix a més que l’edat mínima per a conduir aquests VMP per la via pública serà de 15 anys. La regidora de Seguretat Ciutadana ha explicat que s’ha decidit aquesta edat mínima atés que és l’edat a la qual ja es pot conduir un ciclomotor “que és un vehicle que por arribar a una velocitat major”. Els menors de 15 anys podran fer ús d’aquests VMP en espais tancats, no en la via pública, i sempre sota la responsabilitat del pare/mare o tutor/tutora.

Silvia Gómez remarca que els VMP només podran estar ocupats per una persona i serà obligatori l’ús de casc homologat. L’assegurança de responsabilitat civil no serà obligatòria però sí recomanable. A més, per a circular per la via pública, els VMP hauran de comptar amb un certificat de circulació per a garantir que són vehicles homologats i que compleixen els requisits tècnics.

Respecte a les zones per les quals podran circular aquests vehicles, la normativa elaborada pels departaments de Policia i Mobilitat estableix la prohibició de circular per voreres o zones per als vianants. Tampoc podran transitar per plataformes o zones reservades exclusivament per a vianants. Sí que podran circular per vies ciclistes, carrils bici marcats per les voreres o ciclo-carrers. Es permet la seua circulació per la calçada de les vies urbanes, sempre per la zona central del carril.
Quant a l’aparcament, estarà prohibit estacionar-los lligats a arbres o mobiliari urbà i tampoc es podran aparcar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda. Es podran estacionar en voreres, però en cap cas en la línia de façana obstaculitzant el pas.

Silvia Gómez ha destacat que “es tracta d’una normativa necessària per a garantir la seguretat tant dels usuaris d’aquests vehicles com dels vianants” i ha explicat que, una vegada elaborat l’esborrany de la modificació de l’ordenança, la tramitació de la mateixa continuarà amb l’informe jurídic del secretari municipal per a posteriorment obrir un període d’exposició pública. Una vegada resoltes les al·legacions, en cas que es presenten, la modificació de l’ordenança s’elevarà al Ple de l’Ajuntament per a la seua aprovació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.