fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real recorre la sentència del jardí del Botànic pel valor del solar

Vila-real recorre la sentència del jardí del Botànic pel valor del solar

L’alcalde, José Benlloch, informa de la decisió adoptada per l’última Junta de Govern i avança la disponibilitat de l’executiu municipal per a negociar amb els propietaris el pagament sense necessitat d’esperar a la resolució judicial.

L’Ajuntament de Vila-real ha decidit finalment recórrer la sentència que obliga l’Ajuntament a retornar el solar on se situa el jardí del Botànic Calduch, ocupat “il·legalment” pel govern del Partit Popular en 2010. La Junta de Govern Local ha adoptat aquesta decisió per discrepàncies en el valor dels terrenys, després de detectar els tècnics alguns errors en la valoració pericial, to i que en cap cas posa en qüestió la “il·legalitat” de l’operació urbanística.

“No discutim la il·legalitat de l’ocupació dels terrenys per part del govern del PP ni, per descomptat, el dret que té el propietari que se li pague pel seu sòl. Però en l’expedient existeix un conflicte amb la valoració de l’informe pericial de la parcel·la, que podria superar els 5,5 milions d’euros; una quantitat que els nostres tècnics no consideren correcta i que suposaria la ruïna per a la nostra ciutat. Açò no ho podem consentir i, per això, després de molt d’esforç per part de tots per a cercar la millor solució en benefici dels interessos de Vila-real, hem decidit presentar el recurs d’apel·lació”, argumenta Benlloch, qui ha traslladat ja al propietari les raons d’aquesta decisió. En tot cas, puntualitza l’alcalde, el recurs “no significa que anem a esperar a la sentència”. “Com a persones de diàleg que som, estem disposats a asseure’ns amb la família i negociar un valor en el qual puguem estar d’acord i unes condicions que donen viabilitat al pagament sense lesionar més els interessos de la ciutat”, agrega.

L’alcalde ha lamentat que l’actuació dels governs del Partit Popular en matèria urbanística torne a col·locar la ciutat en una situació “molt delicada”. “Els empastres del PP ens han portat a una situació insostenible i, en aquest cas en concret, poden suposar fins i tot la reversió del jardí al seu legítim propietari, o bé el pagament. Nosaltres no volem que es reintegre el solar perquè creiem que ha de ser un jardí per a la gent en un barri, a més, que ha estat molt abandonat i que volem en aquesta legislatura anar millorant i acabant d’urbanitzar en condicions. No tindria cap sentit que un jardí en el qual en el seu moment es van invertir 300.000 euros i que en els últims anys hem millorat amb actuacions com la instal·lació d’una pista no poguera ser gaudit pels veïns del barri i de la ciutat”, lamenta Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.