fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Vila-real recupera la Universitat Popular després de la pandèmia per a seguir reforçant el projecte de Ciutat Educadora amb una dotzena de cursos i 260 places

Vila-real recupera la Universitat Popular després de la pandèmia per a seguir reforçant el projecte de Ciutat Educadora amb una dotzena de cursos i 260 places

La Universitat Popular recupera els tallers, després de l’aturada de la pandèmia, amb una dotzena de cursets i 260 places, en la que serà la 70a campanya d’una iniciativa impulsada a Vila-real.

Les classes s’impartiran en diferents espais de la ciutat, complint tots els protocols de prevenció de la covid-19, dirigides inicialment a les persones que ja van formalitzar la matrícula però no van poder assistir a les sessions a causa de la pandèmia.

“Donat que la pandèmia de la covid-19 pareix que està estabilitzada i que el procés de vacunació està aplegant a la majoria de la ciutadania, volem tornar a oferir els tallers de la Universitat Popular en la que serà la campanya número 70”, apunta la regidora delegada de l’àrea, Rosario Royo, qui recorda que la Universitat Popular pretén “possibilitar l’accés a la cultura de tota la ciutadania, així com oferir altres formes d’ocupació del temps lliure i fomentar les tradicions més arrelades de la nostra comarca”: “A Vila-real portem 35 anys proposant una oferta cultural i formativa complementaria per a persones majors de 18 anys, que permeten als i les alumnes eixir de la rutina diària per a trobar-se amb altres persones afins; una programació amb la qual seguim fidels a la nostra filosofia de promoure l’educació al llarg de la vida, com un dels eixos del projecte de Ciutat Educadora”, conclou Royo.

Tots els tallers es desenvoluparan adoptant les mesures que les autoritats sanitàries indiquen en cada moment. A més, per tal d’apropar la formació a la ciutadania i fer un ús responsable dels espais, els tallers es desenvoluparaen a les seus de les diferents associacions de veïns, a més d’altres espais com l’IES Francesc Tàrrega, el Viver d’Empreses, el CEAM, la UNED i l’Espai Jove. Les 260 persones inscrites en l’actualitat es distribueixen en els següents tallers: Anglés (14); Internet (17); Balls de saló (20); Balls llatins (16); Boixets (15 i 18); Calats (28); Llavors de retalls (30); Restauració (34); Pintura (dos grups de 28) i Memòria (11). “Es tracta d’alumnes que van pagar la matrícula però que no van poder assistir presencialment a conseqüència de la pandèmia. En cas que tinguem baixes, es podran cobrir les vacants amb noves inscripcions”, especifica la regidora. La 70a campanya de la Universitat Popular s’iniciarà el 13 de setembre i finalitzarà el 17 de desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.