fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real se situa com a referent en pol铆tiques juvenils amb la primera oficina Eurodesk de Castell贸

Vila-real se situa com a referent en pol铆tiques juvenils amb la primera oficina Eurodesk de Castell贸

El servei oferir脿 assessorament als joves a l鈥檋ora de trobar possibilitats d鈥檕cupaci贸 a l鈥檈stranger, aconseguir beques, realitzar intercanvis o voluntariat internacional, aprendre idiomes i obtenir recomanacions a l鈥檋ora de viatjar.

Vila-real s’ha convertit en tot un referent en l’脿rea de Castell贸 gr脿cies a les seues pol铆tiques juvenils i ara, gr脿cies a l’oficina Eurodesk, tamb茅 estar脿 situada en el mapa europeu. Aix铆 ho ha assegurat el regidor de Joventut, Xavier Ochando, que ha presentat de manera oficial aquest servei davant ajuntaments, associacions i entitats de la prov铆ncia que han acudit a Vila-real a con猫ixer de primera m脿 aquest denominat multiplicador de qualitat, que es converteix en el n煤mero 54 a nivell estatal, per貌 que 茅s el primer que s’instal路la en la prov铆ncia de Castell贸 i que donar脿 servei tamb茅 a joves de Terol i Tarragona que encara no disposen d’aquesta xarxa.

Ochando, que ha recordat l’esfor莽 realitzat des de 2011 per a transformar la Regidoria de Joventut d’un ens residual a un referent provincial, ha destacat que 鈥渘o pod铆em quedar-nos en la programaci贸 per a la formaci贸 i l’ocupaci贸, o per a la inclusi贸, aix铆 com en l’autogesti贸 de l’agenda del Espai Jove per part dels joves i les associacions de la ciutat, sin贸 que hav铆em d’anar m茅s lluny i ho hem aconseguit鈥.

鈥淎rribar a Europa era un dels nostres objectius i ara Europa podr脿 arribar m茅s f脿cilment a tots els joves de Vila-real i de Castell贸鈥, explica. El primer pas es va donar amb la creaci贸 de les ajudes Erasmus pr貌pies, que han beneficiat 13 estudiants. 鈥淕r脿cies a l’arribada de l’oficina Eurodesk a l鈥橢spai Jove, ara s铆 formem part del mapa europeu de la joventut鈥, assenyala. I 茅s que, aquesta xarxa d’oficines est脿 repartida per tota Europa i en ella treballen 1.200 professionals de 35 pa茂sos.

鈥淒ins del paraigua de l’oficina Eurodesk, trobem nombrosos conceptes molt interessants per als joves, com poden ser l’orientaci贸 per a trobar possibilitats d’ocupaci贸 en l’estranger, l’assessorament per a aconseguir beques, intercanvis, realitzar voluntariat internacional, participar en camps de treball, rebre estudiants d’intercanvi, aprendre idiomes u obtenir recomanacions a l’hora d’emprendre un viatge a l’estranger, entre moltes altres opcions鈥, assenyala Ochando, al mateix temps que assegura que a Vila-real ja s’estan engegant alguns projectes.

En el primer d’ells est脿 implicat el municipi itali脿 de Sacile, agermanada amb Vila-real, que servir脿 per a posar en com煤 el Consell de Xiquets i Xiquetes d’ambdues ciutats i realitzar col路laboracions. A m茅s, Vila-real est脿 en contacte amb l’Ajuntament de l’Alcora per a realitzar un projecte d’intercanvi juvenil dins de l’脿mbit de la cer脿mica basat en la creaci贸 d’una xarxa de coneixement com煤 que servisca per a millorar les compet猫ncies dels qui s’involucren. Aix铆 mateix, la ciutat est脿 adherida a la xarxa europea de voluntariat juvenil per a facilitar als joves la participaci贸 en aquest tipus d’iniciatives, per la qual cosa l’objectiu 茅s crear una borsa de voluntariat.

鈥淟’oficina Eurodesk suposa una oportunitat per a cr茅ixer que no podem deixar passar鈥, indica l’edil. 鈥淎mb el lema Junts anem a m茅s de la Regidoria volem estar a Europa de la m脿 dels joves de Vila-real, un objectiu que cada vegada est脿 m茅s a prop鈥.

Despr茅s d’aquesta presentaci贸 oficial, la iniciativa arribar脿 als instituts de la ciutat en els pr貌xims dies i s’obrir脿 a la ciutadania a trav茅s d’un perfil de Facebook sota el nom Eurodesk Vila-real i el perfil de Twitter @VilaEurodesk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.