fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real se sumar脿 al pla Edificant del Consell per a accelerar la resposta a les reivindicacions hist貌riques dels col路legis

Vila-real se sumar脿 al pla Edificant del Consell per a accelerar la resposta a les reivindicacions hist貌riques dels col路legis

L’Ajuntament, que acaba d’inaugurar la instal路laci贸 d’un ascensor a Escultor Ortells, es reunir脿 amb la Conselleria d’Educaci贸 per a exposar les principals necessitats dels centres educatius i negociar脿 l’arribada de l’EOI.

L’Ajuntament de Vila-real se sumar脿 al pla Edificant, de construcci贸, reforma i millora dels centres educatius, impulsat pel Govern valenci脿, que permetr脿 agilitar els tr脿mits per a les actuacions que els consistoris consideren priorit脿ries per als diferents centres educatius de cada ciutat.

Aix铆 ho ha anunciat l’alcalde, Jos茅 Benlloch, durant una visita al col路legi Escultor Ortells, on la Direcci贸 territorial d’Educaci贸 ha invertit 21.000 euros per a la instal路laci贸 d’un ascensor, completant aix铆 el mapa de centres educatius de la ciutat que ja compten amb este mecanisme per a facilitar l’accessibilitat.

Benlloch ha estat acompanyat per la directora del centre, Luc铆a Trajuelo, i pel regidor d’Educaci贸, Eduardo P茅rez, que ha destacat que “este era l’煤nic col路legi de Vila-real que mancava d’esta infraestructura tan necess脿ria davant casos de lesi贸 o quan hi ha alumnes amb mobilitat redu茂da. Una reivindicaci贸 hist貌rica que ja 茅s una realitat”.

Aix铆 mateix, ha posat en relleu l’esfor莽 que l’Ajuntament realitza cada any per a la posada a punt i manteniment dels edificis educatius, amb m茅s de 700 actuacions anuals. “脡s la nostra obligaci贸 treballar en el dia a dia per a garantir les millors condicions per als alumnes i els professionals, perqu猫 els xiquets s贸n el nostre futur i, encara que 茅s bonic inaugurar nous col路legis, despr茅s s’han de mantenir, cosa que altres governants, segons sembla, no van tenir en compte durant l’猫poca de bonan莽a”.

En este sentit, l’alcalde ha destacat la inversi贸 realitzada a Escultor Ortells. “Parlem de 21.000 euros que, enfront de les inauguracions milion脿ries que alguns feien en el seu moment, s贸n molt m茅s profitosos, perqu猫 amb esta quantitat es presta un servei indispensable”, assegura. No obstant aix貌, Benlloch ha assegurat ser “conscient de tot el que encara est脿 pendent per executar en la nostra ciutat per a oferir una educaci贸 de qualitat i per a莽貌 ja hem concertat una cita amb la Conselleria d’Educaci贸, per al pr貌xim dia 30, en la qual plantejarem totes estes q眉estions”.

“Ara tenim l’oportunitat de construir de manera r脿pida moltes infraestructures necess脿ries, gr脿cies a un nou model en el qual, tot i que segueix sent la Generalitat qui paga, els ajuntaments ens corresponsabilitzem dels projectes i d’acostar el muscle”, afirma el primer edil, “i gr脿cies al talent dels joves que tenim en el programa T’avalem, estem segurs que moltes q眉estions tiraran endavant”.

Entre les peticions que el regidor d’Educaci贸 portar脿 a la Conselleria el dia 30 destaquen l’aulari d’infantil del Carles Sarthou, el projecte del qual est脿 preparat per a donar inici a les obres, que “esperem que siga una de les primeres a executar-se el pr貌xim any”. Tamb茅 entra en la llista el gimn脿s del col路legi Pascual N谩cher, a m茅s de la instal路laci贸 de gas i la reparaci贸 de la fa莽ana del centre; la renovaci贸 dels banys i de la xarxa de l’aigua i la construcci贸 d’un gimn脿s en Escultor Ortells; el canvi de la instal路laci贸 el猫ctrica i de lampisteria, aix铆 com el gimn脿s pendent de la Concepci贸 Arenal; la renovaci贸 integral del col路legi Jos茅 Soriano, que malgrat ser nou presenta greus problemes de goteres; l’obertura d’una nova porta al Pintor Gimeno Bar贸 per a facilitar l’eixida del centre amb seguretat, igual que a Angelina Abad, on a m茅s d’obrir una nova porta cap al jard铆 de la Maiorasga, es necessiten rampes d’acc茅s al pati. “No oblidem el quart institut i l’Escola Oficial d’Idiomes”, assegura l’alcalde. “Estem disposats a parlar de la infraestructura, perqu猫 ens importa menys el continent que el contingut. No tinc cap dubte que la EOI ser脿 una realitat, tindr脿 el seu propi director i equip docent, per貌 potser, mentre es crea l’edifici espec铆fic, la podem situar en algun espai municipal amb possibilitats”, afirma i assegura que “no escatimarem en res i molt menys en reivindicacions, per貌 tinc l’esperan莽a que estes peticions podran ser una realitat en breus i estic totalment conven莽ut que l’any que ve ja podrem veure algunes d’elles”.

D’altra banda, Benlloch ha felicitat al col路legi Escultor Ortells, ja que “compta amb un equip jove, treballador i amb ganes de fer coses innovadores i no es conforma simplement amb el compliment de les seues obligacions, si no s’implica per a anar m茅s enll脿”. Aix铆, ha anunciat que el centre ha organitzat per al 4 de desembre, a les 10.30 hores, una jornada contra el bullying, en la qual el conegut actor i raper El Langui, que protagonitza la campanya 12 Meses de Mediaset amb la can莽贸 Se buscan valientes, interpretar脿 el tema i oferir脿 una xarrada contra l’assetjament escolar. A m茅s, en l’epicentre de la jornada estar脿 Jes煤s Due帽as, alumne del centre que pateix Distonia Miocl貌nica, una malaltia rara per a la qual la seua fam铆lia, a trav茅s de l’associaci贸 Aludme, cerca ajuda per a aconseguir fons amb els quals poder treballar en la recerca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.