fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana contracta quasi 100 desocupats del sector agrícola a través dels convenis amb el SEPE

Borriana contracta quasi 100 desocupats del sector agrícola a través dels convenis amb el SEPE

Els 15 oficials i 79 peons han començat avui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal.

Quasi 100 persones desocupades que realitzen el seu treball al llarg de l’any en tasques exclusivament agrícoles han sigut contractades a Borriana, a través dels convenis del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i gràcies al treball de la regidoria de Polítiques Actives d’Ocupació i de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local (AEDL) municipal.

Les 94 persones contractades este estiu, 15 oficials i 79 peons, han començat avui els treballs de neteja, adequació o millora de diferents punts del terme municipal, unes faenes que s’allargaran durant un mes i que suposa un mes d’ocupació per a cadascun dels dos grups en què se solen dividir els torns de treball.

Els contractes, ha explicat el regidor de Polítiques Actives d’Ocupació, J. Ramon Monferrer, van destinats a persones desocupades que desenvolupen el seu treball durant l’any en faenes exclusivament agrícoles, amb la finalitat de disminuir l’atur que es produeix en el sector agrícola durant esta part de l’any amb motiu de la finalització de la campanya de la taronja.

Per a dur a terme estes contractacions a la ciutat Borriana, el Servei Estatal d’Ocupació Pública destina un total de 198.986,72 euros. Sobre este tema, Monferrer ha manifestat que, un any més, “hem volgut aconseguir el major nombre possible de contractes durant l’estiu a través del conegut popularment com a paro agrícola, ja que precisament és este sector el que habitualment viu el pitjor moment laboral de l’any en el període estival”.

Per això, ha valorat, “les prop de cent persones que desenvolupen els treballs durant este 2020, són una bona notícia tant per a les persones contractades que podran rebre un sou mensual durant este mes, com a nivell municipal, pels beneficis que suposen els treballs que desenvolupen en diferents punts del terme municipal”.

Els treballs, dividits en 4 memòries, contemplen dos tipus d’actuacions diferents, la primera basada en el condicionament i neteja de camins rurals, concretament en el camí Llombai i rodalia, camí la Ratlla i limítrofs, i en el camí la Cossa i uns altres. D’altra banda, es preveu una segona intervenció de condicionament i neteja d’espais naturals i d’interés patrimonial, entorn de la Torre de Carabona, Horts d’oci i Clot de la Mare de Déu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.