fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El 26 de juny s’iniciaran les oposicions per a professorat d’instituts amb una oferta de m茅s de 4.600 places

El 26 de juny s’iniciaran les oposicions per a professorat d’instituts amb una oferta de m茅s de 4.600 places

Les persones aspirants podran presentar les seues sol路licituds del 5 de mar莽 al 29 d’abril.

La Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat l’ordre de convocat貌ria del procediment selectiu d’ingr茅s en Secund脿ria i altres cossos, que establix el dia 26 de juny com a data en qu猫 es far脿 el primer examen de l’oposici贸.

Es tracta de les oposicions per les quals es cobriran 4.636 places de professorat de Secund脿ria, FP, EOI, professorat de M煤sica i Arts Esc猫niques, professorat d’Arts Pl脿stiques i Disseny, i catedr脿tics de M煤sica i Arts Esc猫niques.

Les persones aspirants podran presentar les seues sol路licituds del 5 de mar莽 al 29 d’abril. El model oficial d’estes estar脿 disponible en la seu electr貌nica de la Generalitat.

La fase d’oposici贸 constar脿 de dos proves, que tindran car脿cter eliminatori, tal com obliga a complir el Ministeri. La primera de les proves tindr脿 per objecte la demostraci贸 dels coneixements espec铆fics de l’especialitat a qu猫 s’opta i constar脿 de dos parts, que es valoraran conjuntament.

La segona prova tindr脿 com a objecte la comprovaci贸 de l’aptitud pedag貌gica de la persona aspirant i el seu domini de les t猫cniques necess脿ries per a l’exercici docent.

Cal recordar que la nota final s’obtindr脿 de ponderar en un 60% la fase d’oposici贸 i un 40% els m猫rits.

En esta convocat貌ria, Educaci贸 ha incl貌s una s猫rie de millores en el proc茅s d’oposici贸 dins de les seues compet猫ncies auton貌miques.

En este sentit, es crearan comissions de baremaci贸 de m猫rits per a cada especialitat, i cada una estar脿 composta per tots els membres de la comissi贸 de selecci贸 i de les presid猫ncies de tots els tribunals de cada especialitat. Estes comissions tenen com a funci贸 determinar els criteris de baremaci贸 i la valoraci贸 de m猫rits en la fase de concurs. Fins ara, era cada tribunal qui revisava els m猫rits de cada opositor.

S’establix un nou mecanisme de garantia de l’anonimat dels aspirants en la primera prova, que consta de dos parts, la A en qu猫 es desenvolupa un tema i la B que 茅s la part pr脿ctica. En la part A es garantir脿 l’anonimat dels aspirants amb un procediment semblant al que s’aplica en altres comunitats aut貌nomes. A m茅s, la part B la llegir脿 cada tribunal en compte que cada aspirant l’haja d’exposar de manera oral.

Este m猫tode s’adoptar脿 en totes les especialitats que no requerisquen la pres猫ncia dels aspirants, pel fet que hi ha algunes que s铆 que la requerixen com s贸n les que estan vinculades a interpretar un instrument o aquelles en qu猫 s’ha d’avaluar el coneixement de llengua oral.

Una altra novetat es referix a la segona prova d’oposici贸, que consistix en la presentaci贸 de la programaci贸 did脿ctica i l’exposici贸 d’una unitat did脿ctica. Les persones aspirants la presentaran telem脿ticament i el tribunal no tindr脿 acc茅s a la programaci贸 fins que l’opositor o opositora no inicie la segona prova.

S’establix tamb茅 com a novetat que les persones aspirants puguen presentar al路legacions al final de la primera i de la segona prova. Este procediment es podr脿 fer des de les 9 hores fins a les 14 hores de l’endem脿 al de la seua publicaci贸. Una vegada concl貌s este termini el tribunal procedir脿 a la publicaci贸 de les llistes definitives en la mateixa manera que les puntuacions provisionals.

Les al路legacions que s’hi presenten es consideraran estimades o no amb la modificaci贸, si escau, de les qualificacions, mitjan莽ant la publicaci贸 del llistat definitiu. Les persones que hagen superat la fase d’oposici贸 seran convocades per al seg眉ent dia h脿bil, a la seu del tribunal, per a la presentaci贸 dels m猫rits de la fase de concurs.

Pots trobar m茅s informaci贸 ac铆.

Leave a Reply

Your email address will not be published.