fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El taller d’ocupaci贸 de Borriana permet formar a 30 persones desocupades del municipi mentre reben un salari

El taller d’ocupaci贸 de Borriana permet formar a 30 persones desocupades del municipi mentre reben un salari

L’alcaldessa i el regidor Monferrer han presentat el taller d’ocupaci贸 ‘Riu Anna 2’, corresponent a 2019, que comen莽a avui.

El regidor de l’脿rea de Pol铆tiques Actives d’Ocupaci贸, Joan Ramon Monferrer, ha presentat el taller d’ocupaci贸 ‘Riu Anna 2’, corresponent a 2019, que comen莽a avui, i en el qual podran formar-se 30 persones desocupades del municipi durant 12 mesos, per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari.

Esta edici贸 del taller d’ocupaci贸, segons ha explicat Monferrer, compta amb tres especialitats formatives: obrer de vila, jardineria i administraci贸 per als quals es contractaran 30 persones, deu per cada especialitat formativa i, a m茅s, set persones m茅s que s贸n les que conformen l’equip docent.
En la presentaci贸 ha participat tamb茅 l’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, i l’equip docent del taller format per set persones i tamb茅 contractat a trav茅s del programa.

L’alcaldessa ha donat la benvinguda i l’enhorabona a les 30 persones que s’incorporen este any al programa, perqu猫 es tracta d’un projecte “molt benefici贸s” tant per a les persones participants com per a l’Ajuntament. Alhora, els ha animat a ser “responsables” perqu猫 la seua formaci贸 i el seu treball, “repercutir脿 directament en els serveis municipals i en la ciutadania”.

El programa del taller d’ocupaci贸 de l’Ajuntament de Borriana est脿 subvencionat pel Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸, Labora, amb 696.164 euros, i va dirigit a l’aprenentatge, la qualificaci贸 i l’adquisici贸 d’experi猫ncia professional. T茅 una durada de dotze mesos, equivalents a un total de 1.920 hores de formaci贸 en alternan莽a amb el treball o la pr脿ctica professional.

Consistix, ha precisat l’edil de l’脌rea d’Ocupaci贸, en la realitzaci贸 d’obres o serveis d’inter猫s general que donen l’oportunitat a l’alumnat de “desenvolupar un treball efectiu mitjan莽ant el contracte d’un any, per a la formaci贸 i l’aprenentatge, alhora que rep un sou”.

Per a Monferrer el programa t茅 molts beneficis perqu猫 “es realitzen terballs de millora en la localitat, les persones desocupades aconseguixen formaci贸 i, al mateix temps, se’ls garantix una remuneraci贸 des del principi”, a m茅s, el programa els permet l’obtenci贸 d’un certificat de professionalitat que acredita el que han apr茅s.

D’esta manera, es millora la qualificaci贸 professional de les persones desocupades per a afavorir la seua inserci贸 laboral, “el nostre objectiu -ha assegurat- 茅s que les persones desocupades puguen desenvolupar les seues capacitats i adquirir noves habilitats per a augmentar les seues possibilitats de trobar ocupaci贸”.

Monferrer ha assenyalat que esta iniciativa s’emmarca en la col路laboraci贸 entre Labora i l’Ajuntament de Borriana, amb l’objectiu que Borriana “continue oferint este tipus d’oportunitats, tant laborals com formatives, a les persones que en cada moment el necessiten”.

Un taller d’ocupaci贸 茅s un programa mixt d’ocupaci贸 i formaci贸, en qu猫 s’apr猫n i es treballa, que t茅 com a objectiu incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades de vint-i-cinc anys o m茅s, amb la finalitat de facilitar la seua inserci贸 laboral, combinant l’aprenentatge d’un ofici amb el treball real, mitjan莽ant la realitzaci贸 d’obres o la prestaci贸 de serveis d’utilitat p煤blica o inter猫s social.

Durant els 12 mesos que dura el taller d’ocupaci贸, les 30 persones que participen s贸n contractades per l’Ajuntament de Borriana sota la modalitat de contracte per a la formaci贸 i reben el seu salari mensual. L’Ajuntament juntament amb Labora s贸n els encarregats de baremar i seleccionar les persones remeses des de l’Oficina d’Ocupaci贸, d’acord amb les bases.

Les persones destinat脿ries d’este programa han de complir dos requisits m铆nims, tindre 25 anys o m茅s i estar inscrites com a aturades en el servei p煤blic d’ocupaci贸. Amb car脿cter general, i sempre que complisquen els requisits m铆nims exigits, tindran la consideraci贸 de col路lectius prioritaris les persones aturades de llarga duraci贸, persones en risc d’exclusi贸, dones v铆ctimes de viol猫ncia de g猫nere, majors de 55 anys o persones amb discapacitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.