fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Un total de 375 persones desocupades treballaran en entitats locals d’Alacant amb Avalem Experi猫ncia

Un total de 375 persones desocupades treballaran en entitats locals d’Alacant amb Avalem Experi猫ncia

De les 522 entitats locals beneficiades, 129 corresponen a la prov铆ncia d’Alacant.

Labora, el Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸 depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, ha dif贸s la llista d’entitats locals de la Comunitat benefici脿ries de l’ajuda Emcorp perqu猫 puguen contractar a persones desocupades, dins del pla Avalem Experi猫ncia.

Dels 522 municipis beneficiaris, 129 corresponen a la prov铆ncia d’Alacant. Gr脿cies a esta subvenci贸, vora 375 persones desocupades de m茅s de 30 anys obtindran un contracte de treball m铆nim de sis mesos per a realitzar obres o serveis d’inter猫s general en estes entitats locals d’Alacant.

Del nombre total de 144 municipis que hi ha a la prov铆ncia d’Alacant, 129 seran beneficiaris d’una subvenci贸 per a poder contractar personal. La localitat que ha rebut la subvenci贸 m茅s gran per a realitzar contractacions 茅s Xixona, seguida de Xal贸, X脿bia, Villena i la Vila Joiosa.

Estes ajudes s’emmarquen en Avalem Experi猫ncia, un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana per a donar suport a la inserci贸 laboral de les persones desocupades.

L’import de les subvencions per a cadascuna de les entitats locals 茅s d’un m铆nim de 17.000 euros i es destinar脿 al finan莽ament dels costos salarials i la cotitzaci贸 a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una duraci贸 d’almenys sis mesos a jornada completa.

Les persones participants en este programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupaci贸 en els Espais Labora dels municipis corresponents. En estes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupaci贸.

Les persones desocupades poden consultar en este llistat els municipis que realitzaran contractacions. Aix铆 mateix, poden comprovar en Punt Labora l’estat de la seua demanda i actualitzar-la si 茅s necessari en l’autoentrevista en l’enlla莽 consultar ac铆. Cal recordar que l’actual crisi sanit脿ria ha provocat que h脿gem d’extremar les mesures de precauci贸. En este sentit, els Espais Labora atendran a trav茅s d’este formulari.

Un dels grans reptes d’este Consell 茅s prioritzar actuacions per als col路lectius m茅s vulnerables i amb m茅s dificultats d’inserci贸. En este sentit, s’emmarca tant este programa com Avalem Joves.

L’objectiu d’este pla 茅s donar resposta a la situaci贸 d’emerg猫ncia social que suposa l’elevada taxa de desocupaci贸 especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten m茅s de 12 mesos desocupades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el p煤blic objectiu d’este programa d’incentiu a l’ocupaci贸 茅s de 190.600 persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.