fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Un total de 375 persones desocupades treballaran en entitats locals d’Alacant amb Avalem Experiència

Un total de 375 persones desocupades treballaran en entitats locals d’Alacant amb Avalem Experiència

De les 522 entitats locals beneficiades, 129 corresponen a la província d’Alacant.

Labora, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació depenent de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha difós la llista d’entitats locals de la Comunitat beneficiàries de l’ajuda Emcorp perquè puguen contractar a persones desocupades, dins del pla Avalem Experiència.

Dels 522 municipis beneficiaris, 129 corresponen a la província d’Alacant. Gràcies a esta subvenció, vora 375 persones desocupades de més de 30 anys obtindran un contracte de treball mínim de sis mesos per a realitzar obres o serveis d’interès general en estes entitats locals d’Alacant.

Del nombre total de 144 municipis que hi ha a la província d’Alacant, 129 seran beneficiaris d’una subvenció per a poder contractar personal. La localitat que ha rebut la subvenció més gran per a realitzar contractacions és Xixona, seguida de Xaló, Xàbia, Villena i la Vila Joiosa.

Estes ajudes s’emmarquen en Avalem Experiència, un projecte impulsat per la Generalitat Valenciana per a donar suport a la inserció laboral de les persones desocupades.

L’import de les subvencions per a cadascuna de les entitats locals és d’un mínim de 17.000 euros i es destinarà al finançament dels costos salarials i la cotització a la Seguretat Social de les persones contractades. Els contractes han de tindre una duració d’almenys sis mesos a jornada completa.

Les persones participants en este programa seran seleccionades per sondeig entre les inscrites com a demandants d’ocupació en els Espais Labora dels municipis corresponents. En estes seleccions tindran prioritat aquelles persones que no estiguen percebent prestacions o subsidis per desocupació.

Les persones desocupades poden consultar en este llistat els municipis que realitzaran contractacions. Així mateix, poden comprovar en Punt Labora l’estat de la seua demanda i actualitzar-la si és necessari en l’autoentrevista en l’enllaç consultar ací. Cal recordar que l’actual crisi sanitària ha provocat que hàgem d’extremar les mesures de precaució. En este sentit, els Espais Labora atendran a través d’este formulari.

Un dels grans reptes d’este Consell és prioritzar actuacions per als col·lectius més vulnerables i amb més dificultats d’inserció. En este sentit, s’emmarca tant este programa com Avalem Joves.

L’objectiu d’este pla és donar resposta a la situació d’emergència social que suposa l’elevada taxa de desocupació especialment en els grups de majors de 45 anys i en les persones que porten més de 12 mesos desocupades. En concret, la Conselleria d’Economia estima que el públic objectiu d’este programa d’incentiu a l’ocupació és de 190.600 persones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.