fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 avan莽ar脿 en el Pla Estrat猫gic de Participaci贸 a partir dels resultats del diagn貌stic

Castell贸 avan莽ar脿 en el Pla Estrat猫gic de Participaci贸 a partir dels resultats del diagn貌stic

La Regidoria de Participaci贸 Ciudadana ha rebut els resultats i propostes de l’informe sobre la situaci贸 actual de la participaci贸.

La Regidoria de Participaci贸 Ciutadana, dirigida per Ali Brancal, est脿 elaborant el Pla Estrat猫gic de Participaci贸 Ciutadana amb una primera fase diagn貌stica, un projecte que s’ha realitzat amb la col路laboraci贸 de funcionaris municipals de totes les 脿rees i el teixit associatiu de la ciutat.

Els resultats d’aquest q眉estionari posen de manifest que el model actual de participaci贸 ciutadana est脿 massa condicionat per reglaments i normatives al voltant de diversos 貌rgans de participaci贸 ciutadana com ara Juntes, Consells de Districte, consells sectorials… la qual cosa provoca que siga un sistema complex i alhora, poc efica莽.

L’estudi realitzat tenia com a objectiu analitzar i avaluar les percepcions que les persones afectades en el camp de la Participaci贸 Ciutadana sentien respecte a la situaci贸 actual, “aix铆 com con猫ixer de primera m脿 el que funciona correctament, per tal de poder millorar la situaci贸”, ha afirmat la regidora Ali Brancal.

Aix铆, “la major part de les persones participants manifesten que els canals de participaci贸 actuals no funcionen b茅 per ser poc din脿mics i efica莽os i no contribueixen a fer que la participaci贸 siga 煤til”, ha manifestat l’edil.

L’informe recull la necessitat de “disposar de m茅s informaci贸 i formaci贸, aix铆 com la necessitat de donar m茅s visibilitat al treball que realitzen les associacions, de manera que els processos participatius vagen m茅s enll脿 de la informaci贸-consulta”, ha destacat la regidora.

Per aquest motiu, ha assegurat l’edil, “hem d’avan莽ar cap a un model que facilite la participaci贸 individual i fer un esfor莽 en superar la bretxa digital en l’acc茅s i l’煤s d’internet i de les tecnologies socials”.

L’Ajuntament de Castell贸 compta amb experi猫ncia en l’煤s de les tecnologies socials en l’organitzaci贸 i altres iniciatives digitals, com ara la web institucional o els perfils en Facebook, Twitter o YouTube, entre d’altres, “per aix貌 no anem a seguir amb l’actitut del PP de voler instrumentalitzar pol铆ticament les associacions i anem a aconseguir millors resultats amb la implicaci贸 de tots els actors pol铆tics i socials”, ha avan莽at Brancal.

Per a l’edil, “la resposta de les associacions en aquesta fase diagn貌stica del pla estrat猫gic, ha evidenciat que aquestes tenen una gran consci猫ncia cr铆tica aix铆 com una gran vocaci贸 de canvi, i demanen un model m茅s obert i innovador de participaci贸 ciutadana”.

Per 煤ltim, la regidora de Participaci贸 Ciutadana ha assegurat que la aquesta estalvia el cost de plantejar estrat猫gies pol铆tiques amb una din脿mica entre govern i oposici贸, i se centra en un model d’aportacions constructives dels grups pol铆tics i per aix貌 “hem d’aprofitar el capital social generat a partir de les experi猫ncies pr猫vies de participaci贸, aix铆 com l’organitzaci贸 territorial de la participaci贸 ciutadana al voltant de les juntes de districte, que serveixen per a desenvolupar projectes comunitaris i dinamitzar els processos de manera que siguen m茅s inclusius i participatius”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.